2024-2025 Öğretmenlik Sınavları Duyurusu

2024-2025 öğretmenlik sınavları hakkında en güncel duyuruları ve bilgilere ulaşın. Sınav tarihleri, başvuru süreçleri ve hazırlık ipuçlarıyla öğretmenlik kariyerinize bir adım daha yaklaşın!

2024-2025 Öğretmenlik Sınavları Duyurusu
reklam alani

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer A.

Köseoğlu, 2024-2025 öğretim yılı öğretmenlik sınavlarının 10-11 Ağustos ve 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bu açıklama, öğretmenlik branşlarının sınav günleri, saatleri ve yerleri ile uyulması gereken kurallar hakkında önemli bilgiler içermektedir.

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi kadroları altında münhal ilan edilen 45 branşta toplamda 2059 kişinin sınava girmesi beklenmektedir. İngilizce Öğretmenliği branşı, 204 aday ile en fazla katılıma sahip branş olarak öne çıkmaktadır.

Ayrıca, İlköğretim Dairesi kadroları altında ilan edilen 4 branşta toplam 348 kişi sınava katılacak olup, 153 aday ile Özel Ders (Rehber) Öğretmenliği ilk sırada yer almaktadır.

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Köseoğlu, öğretmenlik sınavlarına toplamda 2 bin 280 kişinin katılmasının öngörüldüğünü ve bu sınavlarda 280 kişinin görev alacağını ifade etti.

Sınav Yerleri ve Saatleri

Sınav yerleri ve saatlerinin kolayca bulunabilmesi amacıyla, resmi web sayfasında yeni bir uygulama başlatıldığını belirten Köseoğlu, şu bilgileri ekledi:

  • Tüm branş sınavları Şht.

    Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda gerçekleştirilecektir.

  • Sınavlar, 10, 11, 17 ve 18 Ağustos 2024 tarihlerinde, cumartesi ve pazar günleri saat 10.00 ve 15.00’te yapılacaktır.
  • Adaylar, khk.gov.ct.tr adresli resmi web sayfasında menüde yer alan “sınav katılım sorgulama” linkini tıklayarak, 10 haneli kimlik numarası ve aday numaralarını girerek sınav yer ve saatlerine ulaşabileceklerdir.

Sınav Kurallarına Uymak Önemli

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Köseoğlu, sınav öncesinde tüm adaylara ve görev alacak gözetmenlere önemli bir çağrıda bulunarak, khk.gov.ct.tr adresinde yayınlanan ve adaya iletilen SMS’lerde yer alan “sınavlarda uyulması gereken kurallar” konusuna dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Kimlik Belgesi Zorunluluğu

Köseoğlu ayrıca, sınavlara katılacak adayların, sınav gününde kimlik kartı veya kimliğini doğrulayacak resmi bir belgenin orijinalini ibraz etmek zorunda olduklarını vurguladı.

Kimliğini belgeleyemeyen adayların sınavlara alınmayacağını ve adayların sınav salonu önünde en geç 30 dakika kala hazır bulunmaları gerektiğini belirtti.

Sınav Sonuçları ve Mülakat Süreci

Sınav sonuçlarının geçici olarak açıklanacağını ve bu sonuçların 3 iş günü içinde itiraz süresinin ardından kesinleşeceğini ifade eden Köseoğlu, kesin liste sonuçlarına göre 600 puan ve üzeri alan adayların sıralama listesine gireceğini kaydetti.

Sınav tüzüğü çerçevesinde münhal sayısı kadar adayın mülakata çağrılacağını belirten Köseoğlu, mülakat sonucunda adayların atamalarının Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı tarafından gerçekleştirileceğine dikkat çekti.

Tüm adaylara başarılar dileriz!

BU HABER SENİN İÇİN  Öğretmenlik Sınavlarında Başvuru Sorunları ve Değişiklikler
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ