Kabaklı Kolay Ekmek

15Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 55 Dakikada Kabaklı Kolay Ekmek Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Kabaklı Kolay Ekmek

Kabaklı Kolay Ekmek için Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kabak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz veya fındık
  • Yarım su bardağı kuru üzüm veya kuru meyve

Kabaklı Kolay Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabakları rendeleyip temiz bir bez veya kağıt havlu ile iyice sıkıp fazla suyunu alın.
  • Derin bir kaba un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine şeker, sıvı yağ ve rendelenmiş kabağı ekleyip iyice karıştırın.
  • Kuru malzemeleri ıslak karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Son olarak ceviz, fındık ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış veya unlanmış bir kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dakika kadar pişirin.
  • sürenin sonunda ekmeğin piştiğini kontrol etmek için bir kürdanı ekmeğin ortasına batırıp çıkardığınızda temiz ise pişmiştir.
  • Ekmek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bir tel ızgara üzerine alın.
  • Kabaklı ekmek servise hazır. İsterseniz üzerine biraz daha tarçın serpip sıcak olarak servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun.

BU HABER SENİN İÇİN  Yılın En Güzel Şenliği Dereboyu’nda
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ