Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile KTEV Arasında İkinci Burs Protokolü İmzalandı

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve KTEV, ikinci burs protokolünü imzalayarak gençlerin eğitimlerine destek sağlamak için önemli bir adım attı. Bu iş birliği, gelecek nesillerin daha iyi bir geleceğe hazırlanmasına katkı sunacak.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile KTEV Arasında İkinci Burs Protokolü İmzalandı
reklam alani

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV) ile birlikte ikinci burs protokolünü imzaladı.

Bu yıl, daha fazla öğrenciye ulaşma hedefiyle yola çıkan dernek, Gazimağusa Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninde önemli bir adım attı.

Protokole, Dernek Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ve KTEV Başkanı Umure Örs imza koydu.

Karakaya: “Protokol, Hedeflerimize Ulaşmamızda Önemli Bir Adım Olacak”

Dernek Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, KTEV ile imzalanan ikinci burs protokolü için bir araya geldiklerini belirterek, bu anlamlı günde bir arada olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Karakaya, 6 Şubat 2023’te meydana gelen yıkıcı depremin ardından, usulsüzlükle inşa edilen binaların çökmesi sonucu yaşanan kayıpların hayatlarını derinden etkilediğini vurguladı.

Bu olayın ardından kurulan derneğin, kaybedilenlerin anılarını yaşatma ve isimlerini hafızalarda sonsuza dek kazıma amacıyla büyük bir kararlılıkla çalıştığını kaydetti.

Karakaya, derneğin en önemli hedeflerinden birinin eğitim odaklı projelerle geleceğe ışık tutmak olduğunu vurguladı. “Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi, onların gelecekte güçlü bireyler olarak toplumda yerlerini alabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bugün burada imzalanacak burs protokolü de bu hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir adım olacaktır.” şeklinde konuştu.

“İkinci Burs Protokolü ile Daha Fazla Öğrenciye Ulaşmayı Hedefliyoruz”

Karakaya, KTEV ile ilk burs protokolü imzaladıklarında kaybedilen her bir can adına toplamda 105 burs vererek eğitime katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İkinci protokol ile KTEV’nin kriterleri doğrultusunda derneğin sağladığı burslarla daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. “Bu burslar, maddi olarak ihtiyaç duyan ancak başarılarıyla umut vaat eden gençlerimize destek olacak ve onların daha aydınlık bir geleceğe adım atmalarını sağlayacaktır.” dedi.

Karakaya, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, toplumumuzun her kesiminden gelen desteklerin bir sonucudur.

BU HABER SENİN İÇİN  Evkaf Müdürü ile DAÜ Rektörü, DAÜ Beach Club arazileriyle ilgili konuştu

Sizlerin desteğiyle, kaybettiğimiz canlarımızın anılarını yaşatmak için durmaksızın çalışacağız. Şampiyon Meleklerimizin isimlerini eğitim alanında yapacağımız projelerle sonsuza dek yaşatacağız.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’na ve derneğe destek veren herkese teşekkür eden Karakaya, “Sizlerin desteğiyle, gelecek nesillerimize daha iyi bir dünya bırakmak için mücadelemiz sürecek. Şampiyon Meleklerimizin anısını yaşatmak ve onların adaletini sağlamak için çıktığımız bu yolda, her zaman yanımızda olduğunuz için minnettarız.” dedi.

“Bu Sene de Hedefimiz En Az 105 Öğrenciye Katkı Sağlamak”

Bir soru üzerine, geçen yıl 35 ortaokul ve 70 lise öğrencisine burs verildiğini hatırlatan Karakaya, “Bu sene de hedefimiz en az 105 öğrenciye katkı sağlamak.” dedi.

Karakaya, eğer imkanlar el verirse bu sayının üzerine çıkmayı umduklarını da dile getirdi.

Örs: “Yılmadan Mücadelemize, Desteğimize, İş Birliğimize Devam Edeceğiz”

KTEV Başkanı Umure Örs, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla başarılı ve ekonomik desteğe ihtiyacı olan çocuklara katkı sağlamak için Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile ikinci kez iş birliği yaptıklarını kaydetti. Örs, KTEV’in eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına yaklaşık 25 yıldır iki binden fazla öğrenciye burs ve eğitim desteği sağladığını ifade etti.

KTEV’in kriterleri doğrultusunda başarılı, ekonomik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan çocukların belirlenerek burs verildiğini söyledi.

Geçen yıl 105 öğrenciye burs verildiğini hatırlatan Örs, “Bu yıl Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin katkıları ile çocuklarımızın, ailelerimizin, eğitimcilerimizin adlarını yaşatmak, onların elinden alınan fırsatların başka çocuklara ışık tutması adına yeniden bir araya geldik.” dedi. Örs, gururlu, heyecanlı ve aynı zamanda üzüntülü olduklarını ifade ederek, “Keşke bütün bunlar yaşanmasaydı, başka birlikteliklerde bir arada olmuş olsaydık.

Ama yılmadan mücadelemize, desteğimize, iş birliğimize devam edeceğiz.

BU HABER SENİN İÇİN  Mağusa'da çocuklardan müzik ziyafeti

Yeter ki çocuklarımızın isimlerini yaşatalım.” şeklinde konuştu.

Örs, kendilerine bu acıyı yaşatanların en büyük cezayı almaları için de mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne ile KTEV’e güvenerek katkı yapan herkese teşekkür etti.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ