BASIN-SEN’den Turgut Ergel’e Yapılan Saldırıya Tepki

BASIN-SEN, Turgut Ergel’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak basın özgürlüğüne sahip çıkıldığını vurguladı. Bu olay, ifade özgürlüğü mücadelesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

BASIN-SEN’den Turgut Ergel’e Yapılan Saldırıya Tepki
reklam alani

BASIN-SEN Açıklaması

BASIN-SEN Örgütlenme Sekreteri Növber Gürtay, sendikanın üyesi olan Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’in maruz kaldığı hakaret içerikli saldırılara ilişkin bir yazılı açıklamada bulundu.

Gürtay, “Üyemiz Turgut Ergel’in yayımladığı video içerikli haberin altına, ilgili taşıma şirketinin direktörü tarafından alenen yapılan ve hakaret ile sövme niteliği taşıyan paylaşımları üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, son zamanlarda basın emekçilerinin görevlerini icra ederken karşılaştıkları saldırılara dikkat çekildi.

Gürtay, “Üyemiz Turgut Ergel’in ailesine yönelik bu tür paylaşımlar, ‘aileye saygı gösterilmesi hakkını’ zedeleyen bir yaklaşımdır ve asla kabul edilemez.” dedi.

Ayrıca, Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukları ve hak ihlallerini kamuoyuna aktaran basın emekçilerinin anayasal haklarına yönelik tutum ve davranışların karşısında sendikanın her zaman sessiz kalmayacağını vurguladı. “Basın emekçileri, sık sık sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır,” diyen Gürtay, basın özgürlüğünün halkın özgürlüğü olduğunu dile getirdi.

  • Yargı yoluna başvurulması planlanmaktadır.
  • Anayasal haklara sahip çıkılacaktır.
  • Bahse konu basın emekçisi üye ve ailesinin yanında olunacaktır.

BU HABER SENİN İÇİN  Süleyman Ergüçlü Anma Töreni
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ