Haspolat’ta Şehitler Anıldı

Haspolat’ta, vatan uğruna can veren şehitlerimiz anıldı. Törenler ve etkinliklerle, onların aziz hatıraları yaşatıldı. Şehitlerimize duyulan saygı ve minnetle dolu anlar, toplumsal birlikteliğimizi pekiştirdi.

Haspolat’ta Şehitler Anıldı
reklam alani

Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasında, Haspolat bölgesinde şehit düşen 15 Mehmetçik, Haspolat’ta düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı.

Tören, Haspolat Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Törene, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin yanı sıra, UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Haspolat Muhtarı Talip Özdemir, TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar, Başkan Yardımcısı Çetin Serez ve diğer muharip dernek ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Tören, anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Ardından, saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar ve Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin duygusal konuşmalarının ardından, tören din görevlisinin okuduğu dua ile sona erdi.

Töre’nin Açıklamaları

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Rum tarafının yeni bir harekât planı çerçevesinde yığınaklar yaptığını belirterek, bu durumun Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasını gerekli kıldığını ifade etti.

Rumların gücünün, Atlılar, Muratağa ve Sandallar’da savunmasız çocuk ve kadınlara, Taşkent’te ise silahsız erkeklere yettiğini vurguladı.

Bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği katliam ve soykırıma emperyalist güçlerin sessiz kaldığını dile getiren Töre, buna karşın Kıbrıslı Türklerin tek güvencesinin Anavatan Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) olduğunu belirtti.

Adada huzur içinde yaşamanın devam ettiğini vurguladı.

Töre, 1571’den bu yana Kıbrıs’ta can ve kan vererek topraklarını vatan yapan ve devlet kuran Kıbrıslı Türklerin, devletlerinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Kıbrıs’ta iki kesimliliğin asla bozulmayacağını, KKTC topraklarının Rumlara verilemeyeceğini ve taviz verilmesinin söz konusu olamayacağını belirtti.

Kıbrıs Türkünün “mavi vatan” ve “gök vatandaki” haklarından geriye gitmeyeceğini ekleyerek, vatan savunmasında şehit düşenlere rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı bir ömür diledi.

Bayar’ın Mesajları

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar, törende yaptığı konuşmada Kıbrıs adasının geçmişte yaşadığı sıkıntıların, Rum-Yunan ikilisinin Enosis hayalinden kaynaklandığını ifade etti.

BU HABER SENİN İÇİN  CYCLOPS’ta tatbikat yönetmek Kıbrıs için büyük öneme haiz

Gelinen noktada suçlu tarafın her zaman Türkiye olarak gösterilmeye çalışıldığını anlattı.

Şehitlerin savaşların kaçınılmaz bir sonucu olduğunu söyleyen Bayar, vatan topraklarının şehit vermeden vatan olamayacağının altını çizdi.

Vatan savunması uğruna yaşamını yitirenlere rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı bir ömür diledi.

Ayrıca, özgür ve egemen KKTC devletini yaşatmanın ve ileriye götürmenin şehitlere bir borç olduğunu vurguladı.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ