Girne Belediyesi Çok Katlı Otopark İhalesini Sonuçlandırdı

Girne Belediyesi, uzun süredir beklenen çok katlı otopark ihalesini başarıyla sonuçlandırdı. Proje, şehirdeki otopark sorununu çözmeyi hedefliyor. Detaylar için haberimizi okuyun!

Girne Belediyesi Çok Katlı Otopark İhalesini Sonuçlandırdı
reklam alani

Girne Belediyesi Otopark İhalesi Sonuçlandı

Girne Belediyesi, 7 Haziran tarihinde duyurduğu ‘Çok Katlı Otopark Yap İşlet Devret Modeli ile Kiralanması İhalesi’ni sonuçlandırdı.

Bu önemli ihaleyi, Paramaribo Turizm Ltd. (Pasha Group) şirketi kazandı. İhalenin resmi sonuçları, 14 Ağustos Çarşamba günü saat 15:00’te, Girne Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bir imza töreni ile duyuruldu.

İmza töreninde, Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul ve Pasha Group CEO’su Uğur Pirinççioğlu arasında sözleşme imzalandı.

Yapılan açıklamalara göre, kiralanan otopark projesi 230 araca hizmet verecek ve yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Bu otopark, bölgedeki ciddi park sorununa bir çözüm sunması bekleniyor.

Otopark, mesai saatleri içerisinde (08:00 – 17:00) Girne Belediyesi Otopark tarifeleri üzerinden hizmet verecek.

Mesai saatleri sonrasında ise, sözleşmeden doğan haklar çerçevesinde, kazanan şirketin belirleyeceği rakam ödenecek.

Bu rakam, Girne Belediyesi Otopark tarifesinin en fazla 10 katı kadar olabilecektir.

Başkan Şenkul: “Güvene Dayalı ve Kamu Yararına İşbirliği”

Girne için bir ilki temsil eden çok katlı otopark ihale sürecine katılan tüm şirketlere teşekkür eden Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, bu tür kamu özel ortaklıklarına ülkede ciddi bir gereksinim olduğunu vurguladı.

Paramaribo Turizm Ltd. şirketinin, anlaşmanın gereklilikleri doğrultusunda tüm depozit ve kira ödemelerini yatırdığını ifade eden Şenkul, bu projenin Girne Belediyesi için yeni bir kaynak yaratacağını ve Girne’nin otopark sorununa önemli bir çözüm sunacağını belirtti.

Başkan Şenkul, bu projenin ilk olduğunu ve yakın zamanda Kervansaray bölgesinde benzer bir projeye adım atılacağını da duyurdu.

Yatırımcılar üzerinde pozitif bir algı yarattıklarını ifade eden Şenkul, şeffaflık ve ilkeler doğrultusunda oluşan bu algının, güvene dayalı ve kamu yararına işbirliklerinin gelişmesine olanak sağladığını belirtti.

BU HABER SENİN İÇİN  Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'un Chrysopolitissa Kilisesi Restorasyonu Açıklamaları

CEO Pirinççioğlu: “En Kısa Zamanda Halkın Hizmetine Açmak Temennisindeyiz”

Pasha Group CEO’su Uğur Pirinççioğlu, benzer bir projeyi Lefkoşa’da gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, 24 saat yaşayan Girne gibi şehirlerde çok katlı otoparkların gerekli olduğunu vurguladı.

Projenin hayata geçirilmesinde ön ayak olduğu için Başkan Şenkul’a teşekkür eden Pirinççioğlu, en kısa sürede projeyi tamamlayarak halkın hizmetine sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ