Sadık Gardiyanoğlu’ndan Sosyal Hizmet Projeleri Açıklamaları

Sadık Gardiyanoğlu, sosyal hizmet projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor. Topluma katkı sağlayan projeler ve yenilikçi yaklaşımlar hakkında detaylı bilgi için makalemizi okuyun.

Sadık Gardiyanoğlu’ndan Sosyal Hizmet Projeleri Açıklamaları
reklam alani

Sadık Gardiyanoğlu’ndan Sosyal Hizmet Projeleri Hakkında Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Güneş Web TV’de katıldığı bir programda bakanlığının yürüttüğü sosyal hizmet projeleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Bakan Gardiyanoğlu, Çağıner Vakfı ile iş birliği içerisinde Haspolat’ta tamamlamak üzere oldukları Sevgi Evi Projesi hakkında detaylar paylaştı.

Devletin bakım ve koruması altında bulunan çocuklara yönelik olarak, Avrupa standartlarına uygun modern bir tesisin Ekim ayı sonunda açılması planlanıyor.

Gardiyanoğlu, “Sosyal hizmetler ülkemizde bilinen ama çok fazla konuşulmayan bir alan. 2024 yılını sosyal hizmet yılı ilan ettik.

Demirhan’daki Engelsiz Yaşam Evi, uzun yıllar atıl durumda kaldı.

Orada yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle merkezin mekanik ve elektrik altyapısı ciddi hasar gördü. İhalesi tamamlandı ve Ekim başında burayı da yetiştirebilirsek eğitime açmayı hedefliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı ile bu tesiste görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor.

Yıllar sonra bu tesisi halkımıza kazandırmayı amaçlıyoruz.

Merkez Bankası ve ilgili sivil toplum örgütleri ile birlikte seferber olduk.

Bina nihai temizlik aşamasına gelecek ve Yaşam Evi’nde hayat başlayacak.” şeklinde konuştu.

Yaşlılar için Modern Tesisler

Bakan Gardiyanoğlu, Kalkanlı Yaşam Evi’ne de büyük yatırımlar yapıldığını belirtti.

Yaklaşık 30 yeni klima takıldığını, binanın merkezi ısıtma sisteminin yenilendiğini ve 70’e yakın odanın tadilatının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti KEİ Ofisi tarafından sağlanan kaynak ile Kalkanlı Yaşam Evi’nde yaklaşık 7 milyonluk bir ihale sürecine girildiğini ifade eden Gardiyanoğlu, dış çatı tamiratı ve izolasyonunun yapıldığını, iç tadilatın ise devam ettiğini aktardı. “Kalkanlı Yaşam Evi, bir ay içinde hem demirbaşı hem de binasıyla yaşlılara modern ve hijyenik bir hizmet sunacak.” dedi.

BU HABER SENİN İÇİN  İskele’de 20 gram kokain ve 1 gram hintkenevirinden iki kişi tutuklandı

Yaşam Evi’ndeki personel sayısının da artırılacağını bildiren Gardiyanoğlu, “Hepimiz bir gün yaşlanacağız.

Yaşlılarımıza hizmet veren tesislerin kötü bir şekilde anılmasını istemiyoruz.

Kalkanlı Yaşam Evi gerçekten bir yaşam evi haline gelecek.” ifadesini kullandı.

Rehabilitasyon Merkezleri ve Otizm Desteği

Girne 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nin de tadilatının yapıldığını ve merkezin yenilendikten sonra Eylül ortasında hizmete açılacağını belirten Gardiyanoğlu, Mağusa’daki İrfan Nadir 18 yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nde gençlerin topluma entegrasyonu amacıyla hizmet veren Down Kafe’nin tadilatının 10 gün içerisinde tamamlanacağını müjdeledi.

KKTC’de 400’e yakın otizmli çocuğun bulunduğunu ancak bu çocuklar için henüz bir otizm merkezinin olmadığını vurgulayan Gardiyanoğlu, otizmli çocuklar için bir merkez açma çalışmalarının başladığını söyledi.

Yıllardır yarım kalan Lapta Huzurevi inşaatı için yerel kaynaklar ve devlet-özel işbirliği ile çalışmaların sürdüğünü ifade eden Gardiyanoğlu, Lefke ilçesinde Zakkum Tatil Köyü olarak bilinen tesisi otel konseptinde bir huzurevine dönüştürmeyi planladıklarını da açıkladı.

Yardım ve Destekler

Gardiyanoğlu, “Bunların hepsini hayırsever insanlar, gönüllü bireyler ve özel-devlet iş birliği ile gerçekleştiriyoruz.

Gönüllü bir işverenimiz, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne engelliler için 2 araç bağışında bulundu. Önümüzdeki ay 3 araç daha bağışlanacak.” diyerek, Başbakan Ünal Üstel’in talimatları ve desteğiyle adanın her tarafında sosyal hizmet veren tesislerin güçlendirilmesi için büyük bir gayretle çalıştıklarını dile getirdi.

Muhaceret Affı Üzerine Bilgiler

Bakan Gardiyanoğlu, yürürlüğe giren Muhaceret Affı hakkında da bilgi vererek, bu affın diğer aflardan farklı olduğunu ve başvuracak kişilerin çalışma hayatına dahil olması gerektiğini hatırlattı. Şu ana kadar 1400’e yakın başvuru yapıldığı bilgisini veren Gardiyanoğlu, “Kayıt dışına düşen herkes bu affa başvurabilir.” dedi.

Af ile birlikte istatistik verilerin ortaya çıkacağını ve çalışma hayatına dair önemli verilerin toplanacağını belirten Gardiyanoğlu, “Af süreci tamamlandıktan sonra çıkarılacak dersler çok önemli.” diyerek, “Bu ülkeye her getirdiğiniz kişiden işveren ve devlet de sorumludur. Çalışma hayatı ile ilgili ciddi tedbirlerimiz var ve bunları sıklaştıracağız.

BU HABER SENİN İÇİN  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu'ndan İşçi Hakları Açıklamaları

Ne yaptığımızı biliyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ