Girne’de Alkollü Sürücü ve Silah Bulunması Olayı

Girne’de meydana gelen alkollü sürücü ve silah bulunması olayı, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Olayın detayları, alınan önlemler ve toplum üzerindeki etkileri hakkında bilgi edinmek için makalemizi okuyun.

Girne’de Alkollü Sürücü ve Silah Bulunması Olayı
reklam alani

Mahkeme Süreci ve Polis Şahadeti

Mahkemede, olayla ilgili olarak şahitlik yapan Polis memuru Cemal Şanlıer, önemli bulguları aktardı. Şanlıer, 14 Ağustos 2024 tarihinde saat 20:30 civarında, Girne Polis Müdürlüğü Trafik Devriyeler Şubesi personeli tarafından kontrol amacıyla durdurulan ZUH 478 plakalı aracın sürücüsü M.Ö.’nün alkollü araç kullanma suçundan GPM Trafik Devriyeler Şubesine sevk edildiğini belirtti.

Yapılan kontroller sırasında, makul şüphe üzerine araçta gerçekleştirilen aramada, torpido gözü içerisinde bir adet 9 mm çapında Avusturya yapımı Glock marka tabanca ve 12 adet 9 mm çapında canlı mermi bulundu.

Polis, silah ve mermilerin emare olarak alındığını, M.Ö. ile birlikte araçta yolcu olarak bulunan V.A.’nın suçüstü hali gereği tutuklandığını ifade etti.

Polis memuru Cemal Şanlıer, V.A.’nın 8 Ağustos, M.Ö.’nün ise 14 Ağustos tarihinde ülkeye giriş yaptığını tespit ettiklerini de belirtti.

Soruşturma kapsamında, zanlı V.A.’nın telefonunda yapılan ilk incelemede dikkat çekici mesajlar bulundu. Şanlıer, “Dayı 20 bin TL gönder, maske falan alacağız, tanınmamak için yapmamız gereken hazırlıklar var” şeklinde bir mesajın, KKTC’de bulunan bir iş insanına ait araca ilişkin plaka ve fotoğraflarının yer aldığını, ayrıca söz konusu kişiyi hedef almalarıyla ilgili yazışmaların da tespit edildiğini açıkladı.

Ayrıca, polis, zanlı M.Ö.’nün telefonunda yapılan incelemede ise “takipteyiz, dayı görünce basacağız merak etme” yazılı bir mesajın bulunduğunu belirtti.

Bu durum, soruşturmanın ciddiyetini artırırken, polis soruşturmanın geniş çaplı bir şekilde devam ettiğini, incelenmesi gereken kamera görüntülerinin bulunduğunu ve zanlıların bağlantıları ile cep telefon görüşmelerinin detaylı bir şekilde inceleneceğini ifade etti.

Polis, ilk etapta zanlıların bir gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda sunulan şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 1 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.

BU HABER SENİN İÇİN  "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı" Ankara'da kutlandı

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ