Kıbrıs’ta Planlama Zorunluluğu ve Gelecek Endişeleri

Kıbrıs’ta planlama zorunluluğu, gelecekteki belirsizlikler ve endişelerle birlikte ele alınıyor. Bu içerikte, adanın sürdürülebilir gelişimi ve stratejik planlamanın önemi üzerinde durulacak, geleceğe dair çözümler tartışılacaktır.

Kıbrıs’ta Planlama Zorunluluğu ve Gelecek Endişeleri

Kıbrıs’ın Geleceği İçin Planlama Şart

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanlığı görevini yürüten Uluçay, ülkenin en büyük sorunlarının başında ‘plansızlık’ olduğunu vurguladı.

Bu durumun özellikle enerji ve ekonomi alanlarında kendini gösterdiğini belirten Uluçay, KKTC’de artık orta ve uzun vadeli planlamaların yapılması gerektiğine dikkat çekti. Öngörülen sorunların bir zaman dilimine yerleştirilmesi gerektiğini ifade eden Uluçay, yaklaşan eğitim dönemi için de benzer bir yaklaşımın şart olduğunu kaydetti.

Eylül ayında okulların açılacağına işaret eden Uluçay, okulların tam teşekküllü bir şekilde açılabilmesi için önceden iyi bir planlama yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

KKTC’de en büyük eksikliğin ‘öngörü’ olduğuna değinen Uluçay, her alanda yapılacak öngörülerin, mevcut sorunların aşılmasında faydalı olacağını ifade etti.

“Türkiye Ekonomisi Öngörü ile Yönetiliyor”

Uluçay, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili açıklamalarına da değindi.

Türkiye’de şu an öngörü ile planlamaların yapıldığını belirten Uluçay, KKTC’nin de benzer şekilde adımlar atması ve ekonomisini rahatlatması gerektiğini kaydetti.

“Bölgede Savaş Çıkarsa Dışında Kalamayız”

Güney Kıbrıs’ın bölgede bir üs haline gelmesini değerlendiren Uluçay, bu durumun tüm adayı etkileyeceğine dikkat çekti. “Eğer bir savaş çıkarsa, bölge olarak bu durumun dışında kalamayız.

Birçok sivil insan Güney Kıbrıs’tan kaçmak zorunda kalacak ve Kıbrıs’a sığınacaktır.

Bu durumun yanı sıra, bölgede bir savaş çıkması halinde Türkiye ve KKTC ekonomileri de olumsuz etkilenecektir.

Endişeli olduğumuz olumsuz gelişmelerin yaşanması durumunda büyük sorunlarla karşılaşmamak adına şimdiden planlamalar yapılması gerekmektedir.

KKTC ve Güney Kıbrıs’ın, Kıbrıs meselesi haricinde de iş birliği yapması gerekiyor.” diye konuştu.

Mülkiyet Sorunu Üzerine Değerlendirmeler

Uluçay, Güney Kıbrıs’ın mülkiyetle ilgili adımlarını da ele aldı. “Güney Kıbrıs, kendi siyasi duruşu çerçevesinde ve KKTC’deki Rum malları ile ilgili olarak bir propaganda süreci yürütüyor.

BU HABER SENİN İÇİN  Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu'nun Dünya Turizm Fuarı'ndaki Açıklamaları

Kendini daha haklı göstermek için atraksiyon peşinde.

Ancak bu durum, Rumlar adına olumlu sonuçlar doğurmaktan çok uzak.

Mülkiyet konusuyla ilgili olarak Taşınmaz Mal Komisyonu’nun adres gösterildiğini ve uluslararası hukuk tarafından da kabul edildiğini hatırlatmak isterim.

Bu sorun, Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla çözülebilir.

Sonbaharda bu konuyla ilgili bazı gelişmeler yaşanacağını öngörüyorum ve bu süreçte tutuksuz yargılanma bekliyorum.” şeklinde konuştu.

“Kıbrıs Sorununda Gelişme Beklemiyorum”

Son olarak, Uluçay, Kıbrıs sorunu hakkında yakın zamanda bir gelişme beklemediğini sözlerine ekledi.

Bu bağlamda, mevcut durumun sürdüğünü ve köklü bir çözüm bulunması için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ