Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’ndan Acil Servisler İçin Uyarı

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, acil servislerde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Sağlık çalışanlarının taleplerine destek olunması çağrısında bulundu.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’ndan Acil Servisler İçin Uyarı

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), Sağlık Bakanlığı ve hükümete acil servislerde yaşanan sorunlar hakkında derhal harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Sendika, bu bağlamda “Aciller alarm veriyor” şeklinde bir uyarıda bulundu.

Tıp-İş, bugün Cengiz Topel Hastanesi Acil Servisi önünde gerçekleştirilen basın toplantısında, hastanenin geçmişine de dikkat çekerek önemli bilgiler paylaştı.

Açıklamada, Cengiz Topel Hastanesi’nin 1929 yılında CMC Maden Şirketi tarafından işçileri ve aileleri için inşa edildiği, ardından 1975 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından bölge halkına sağlık hizmeti vermek amacıyla ikinci basamak hastane olarak düzenlendiği belirtildi.

Sendika, artan nüfus sebebiyle Cengiz Topel Hastanesi’ndeki hasta sayısının ciddi bir şekilde yükseldiğini vurgulayarak, hastanede şu an itibarıyla yalnızca 11 uzman hekim ve 2 pratisyen hekimin daimi olarak görev yaptığını ifade etti.

Acil servislerin sürdürülebilirliği açısından, acil tıp alanında uzmanlaşmış hekimlere ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

  • Acil tıp ayrı bir uzmanlık dalıdır. Acil servislerin, 24 saat boyunca kesintisiz hizmet verebilecek yeterlilikte bir kadroya sahip olması son derece önemlidir.
  • Ayrıca, hastanede yatan hastaların bakımını üstlenmek için ayrı bir nöbetçi servis hekimine de ihtiyaç duyulmaktadır.
  • Acil servise başvuran hastaların radyolojiye veya diğer servislere taşınması ve laboratuvar tahlil numunelerinin iletilmesi için gerekli personel eksikliği, hizmet akışını olumsuz etkilemektedir.
  • Cengiz Topel Hastanesi’nde yeni kurulan bilgisayarlı tomografi cihazını kullanabilecek teknisyen sayısının sınırlı olması nedeniyle, mesai saatleri dışında bu cihazın kullanımı mümkün olmamaktadır.
  • Acil servise başvuran hastaların hızlı bir şekilde değerlendirilmesi açısından, gerekli laboratuvar ve görüntüleme olanaklarının (röntgen, ultrason, tomografi vb.) mevcut ve çalışır durumda olması kritik öneme sahiptir.

Tıp-İş, acil servislerdeki eksikliklerin ve aksaklıkların sonucunda geri dönülemez sağlık sorunları ve can kayıplarının yaşanabileceği uyarısında bulundu.

BU HABER SENİN İÇİN  4 Kişilik Aileler İçin Sağlıklı Beslenme Raporu

Yeterli hekim ve personelin olmaması, teşhis ve tedavi imkanlarının kısıtlı olması, sadece hastaları değil, aynı zamanda hekimleri de mesleki hata riskine maruz bırakmaktadır.

Sendika, sağlık sistemindeki aksaklıkların acilen ele alınması ve ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtirken, acil servislerdeki sorunları gündemde tutmaya devam edeceğini açıkladı.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı ve hükümete sundukları 1 aylık sürenin ardından, Cengiz Topel Hastanesi’ne yaptıkları ziyarette henüz bir iyileşme sağlanmadığını ve hekim ile personel kadrosunun yeterince güçlendirilmediğini vurguladılar.

Tıp-İş, tüm hastanelere yapacakları ziyaretlerin ardından durumu yeniden değerlendireceklerini ve gerekli kararları alacaklarını belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ