DİMED’den ‘Karabağ Mirası’ Sergisi Açılışı

DİMED, ‘Karabağ Mirası’ sergisiyle tarihi ve kültürel zenginlikleri gözler önüne seriyor. Açılış etkinliğinde Karabağ’ın eşsiz mirası, sanatseverlerle buluşacak. Detaylar için hemen tıklayın!

DİMED’den ‘Karabağ Mirası’ Sergisi Açılışı

Dışişleri Bakanlığı Mensupları ve Eşleri Derneği’nden Anlamlı Sergi

Dışişleri Bakanlığı Mensupları ve Eşleri Derneği'nden Anlamlı Sergi

Dışişleri Bakanlığı Mensupları ve Eşleri Derneği (DİMED), 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Azerbaycanlı ressam ve tasarımcı Nigar Helmi Abbasbeyli’nin eserlerinden oluşan “Karabağ Mirası” isimli sergiyi düzenledi.

DİMED Başkanı Prof.

Dr.

Oya Ertuğruloğlu’nun himayelerinde gerçekleştirilen serginin açılışı, Dışişleri Bakanlığı’nda yapıldı.

Açılışa, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim’in eşi Sevim Çağla Serim ve birçok davetli katıldı.

Serginin açılışında DİMED Başkanı Prof.

Dr.

Oya Ertuğruloğlu, ressam Nigar Helmi Abbasbeyli ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim’in eşi Sevim Çağla Serim konuşmalar yaptılar.

Konuşmaların ardından, DİMED Başkanı Ertuğruloğlu, Abbasbeyli’ye plaket ve çiçek takdim ederek sergiyi gezdi.

Ertuğruloğlu’nun Açılış Konuşması

Ertuğruloğlu'nun Açılış Konuşması

Prof.

Dr.

Oya Ertuğruloğlu, “Karabağ Mirası” sergisinin açılış konuşmasında, Karabağ’ın kurtuluşunu ve bu serginin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 41. kuruluş yıldönümünde açılmasının önemini vurguladı.

Ertuğruloğlu, Azerbaycanlı ressam Nigar Abbasbeyli’nin eserlerinin büyük değer taşıdığını belirterek, serginin Karabağ’daki acı ve hüzünleri en iyi şekilde yansıttığını ifade etti.

Ayrıca, sergiyi Nigar Abbasbeyli’nin öncülüğünde açmanın kendileri için anlamlı bir deneyim olduğunu belirtti.

Sevim Çağla Serim’in Vurguları

Sevim Çağla Serim'in Vurguları

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim’in eşi Sevim Çağla Serim, sergi açılışında Nigar Abbasbeyli’ye “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı.

Eserleri dünyanın dört bir yanında büyük bir ilgiyle takip edilen Abbasbeyli’nin, “Karabağ’ın Mirası” sergisiyle Kıbrıs Türkü ile buluştuğunu belirtti.

Serim, bu gibi etkinliklerin ülkeler ve milletler arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini ve kültürel diplomasiye önemli katkılar sağladığını ifade etti.

BU HABER SENİN İÇİN  Hasipoğlu: Tezkere, Anavatanımızın yasama gücünün de KKTC’nin yanında olduğu gerçeğini hatırlatmaktadır

KKTC’de düzenlenen uluslararası kültürel etkinliklerin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Serim; “Bu vesileyle, KKTC’nin 41. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Sayın Abbasbeyli’yi, DİMED Başkanı Prof.

Dr.

Oya Ertuğruloğlu’nu ve serginin açılışında emeği geçen tüm DİMED mensuplarını tebrik ediyorum”

Abbasbeyli’nin Duygusal Paylaşımı

Azerbaycanlı ressam ve tasarımcı Nigar Helmi Abbasbeyli, sergi açılışında yaptığı konuşmasında, KKTC’nin 41. kuruluş yıldönümünde sergisinin açılmasının kendisi için anlamlı olduğunu dile getirdi.

Ertuğruloğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Abbasbeyli, Kasım ayının kendileri için özel bir anlam taşıdığını ve 4 yıl önceki İkinci Karabağ Savaşı’nda Azerbaycan ordusunun elde ettiği zaferin önemini vurguladı.

Abbasbeyli, “Karabağ Mirası” adlı sergiyi 11 ay gibi kısa bir sürede hazırladığını belirterek, 30 yıl boyunca tanık olduğu olayları tuvaline yansıtmaya çalıştığını ifade etti.

Azerbaycan’ın önderi Haydar Aliyev’in Karabağ için “Azerbaycan’ın incisi” dediğini hatırlatarak, bölgenin yeniden güzelleşmeye başladığını dile getirdi.

30 yıl boyunca Ermenistan işgali altında kalan Karabağ’daki barbarlığı sergisinde yansıtmaya çalıştığını belirten Abbasbeyli, koleksiyonunun 20 tablodan oluştuğunu ve eserlerinin dünya genelinde sergilendiğini vurguladı.

Bir Azerbaycanlı olarak sanatıyla kendi milletini tanıtmayı ve insanlara gerçekleri göstermeyi hedeflediğini kaydeden Abbasbeyli, savaşlarda bir tarafın diğer tarafa ait kültürel mirasları tahrip etmemesi gerektiğini ifade etti.

Abbasbeyli, “Gelecek nesillerin ülkesini, kültürünü ve toprağını yaşatmasının yolu tarihinden geçer”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ