Mahkeme Süreci ve Şahadetler: Dolandırıcılık Davası
Mahkeme süreci ve şahadetler, dolandırıcılık davalarının seyrini belirler. Bu makalede, dolandırıcılık davalarında karşılaşılan hukuki süreçler ve tanık ifadelerinin önemi hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Mahkeme Süreci ve Şahadetler
Mahkeme duruşmasında, olayla ilgili olarak şahadet veren polis memuru Nurettin Özgenler, meydana gelen olayla ilgili bulgularını aktardı.
Polis memuru, 30 Kasım 2024 tarihinde Gönyeli Polis Karakolu’na gelen Müşteki İ.G’nin yaptığı şikayeti detaylı bir şekilde açıkladı. Şikayetçi, Eylül ve Ekim 2024 tarihleri arasında Çatalköy’de bulunan Vakıflar İdaresine ait 3 evlek ve bitişiğindeki 1.5 dönüm araziyi kiralamak için başvuruda bulunduğunu, bunun yanı sıra bir proje sunduğunu belirtti.
Ancak, bu süreçte herhangi bir sonucun alınamadığını ifade etti.
Müşteki, zanlı M.E’nin kendisine bu konuda yardımcı olabileceğini, 25.300 Sterlin karşılığında vaatlerde bulunduğunu ve bu şekilde kendisinden sahtekarlıkla 25.300 Sterlin temin ettiğini belirterek şikayetçi oldu.
Polis, olayın bilgisine 30 Kasım 2024 tarihinde ulaştıklarını ve zanlının şubeye celp edildiğini kaydetti.
Polis memuru, zanlıdan konu hakkında izahat istendiğinde, zanlının ifadesinde 5300 Sterlin tutarındaki paranın polise teslim edildiğini söylediğini aktardı.
Ayrıca, zanlının aynı gün derdest emri gereği tutuklandığını ve olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını, mahkemeye çıkarılarak bir gün süreyle ek süre alındığını belirtti.
Soruşturmanın, zanlının etki edebileceği tüm aşamalarının tamamlandığını kaydeden polis, teminat talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 2 haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmasına, 30 bin TL nakit teminat yatırmasına ve iki kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi.