Apple, çalışanları izliyor mu? İşte tezler

Apple, çalışan hakları ihlalleri argümanlarıyla yeni bir davayla karşı karşıya. Kaliforniya’da çalışan Amar Bhakta, teknoloji devinin çalışanların konuşma özgürlüğünü kısıtladığını, nezaret yoluyla çalışanların kapalılığını ihlal ettiğini ve çeşitli …

Apple, çalışanları izliyor mu? İşte tezler

Apple, çalışan hakları ihlalleri savlarıyla yeni bir davayla karşı karşıya.

Kaliforniya’da çalışan Amar Bhakta, teknoloji devinin çalışanların konuşma özgürlüğünü kısıtladığını, nezaret yoluyla çalışanların kapalılığını ihlal ettiğini ve çeşitli primleri geri aldığını tez ediyor.

Apple çalışan hakları üzerinden eleştiriliyor

2020 Temmuz ayında Dijital Reklam Teknolojileri/Operasyon Yöneticisi olarak Apple’a katılan Bhakta, şirketin podcast’lerde çalışma tecrübeleri hakkında konuşmasını yasakladığını ve LinkedIn profilinden Çalışma Şartları ve Tecrübeleri hakkındaki bilgileri kaldırmasını istediğini lisana getirdi.

Apple, çalışanları izliyor mu? İşte tezler

ABD’de görülen davaya nazaran Apple’ın siyasetleri, çalışanların iş sorumluluklarını, muvaffakiyetlerini ve mesleksel gelişimlerini LinkedIn üzere sitelerde gereğince açıklamalarını engelleyerek diğer bir yerde iş bulma imkanlarını kısıtlıyor.

Bhakta ayrıyeten Apple çalışanlarının Apple’da edindikleri maharet, bilgi ve tecrübesi sonraki patronla açıklamalarını yasakaldığını argüman etti.

Apple, çalışanları izliyor mu? İşte tezler

Geliştiriciler ayaklandı: Apple’a 1 milyar dolarlık dava!

App Store kurulları Apple’ın başını yaktı. İngiltere’de iOS geliştiricileri için Apple’a karşı açılan dava epeyce değerli.

Dava, Apple çalışanlarının Apple aygıtları, yazılımları ve hizmetlerini kullanmak zorunda olduklarını ve bu aygıtların çalışma dışı periyotlarında çalışanların ferdî bilgilerini topladığını ortaya koydu.

Apple’ın uzaktan çalışmak dahil olmak üzere çalışanları fizikî, görüntü ve elektronik nezarete olağan tuttuğu söyleniyor.

Bhakta ayrıyeten iş arkadaşlarıyla iş birliği yapmak için şahsî iCloud hesabını kullanmak zorunda bırakıldığını ve bu sayede “Apple tüketicisi olarak kalmaya” devam ettiğini aktardı.

Yasal süreç, teknoloji şirketlerinin iş gücüne yönelik muamelesine ve çalışan kapalılığı konusundaki telaşlara dikkat çekiyor.

BU HABER SENİN İÇİN  Google, Microsoft’u bitirmek için teşvik primi mi verdi?
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ