Baykar’dan Türk havacılık tarihinde bir birinci daha!

Türkiye’nin ulusal savunma endüstrisindeki en kıymetli başarılarından biri olan Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), 1 milyon uçuş saatini tamamlayarak tarih yazdı. Bu rekor, sadece Türkiye için değil, küresel SİHA pazarında da kıymetli bir …

Baykar’dan Türk havacılık tarihinde bir birinci daha!

Türkiye’nin ulusal savunma endüstrisindeki en değerli başarılarından biri olan Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), 1 milyon uçuş saatini tamamlayarak tarih yazdı.

Bu rekor, sadece Türkiye için değil, küresel SİHA pazarında da kıymetli bir kilometre taşı oldu. 2014 yılından bu yana envanterde bulunan ve aralıksız misyon yapan bu hava aracı, 10 yıl içinde gökyüzünde 150 milyon kilometre ara kat ederek yeni bir standart belirledi.

Baykar’ın ulusal ve özgün bir halde geliştirdiği bu sistem, yüksek performansı sayesinde Türkiye’yi dünya SİHA pazarında başkan pozisyona taşıdı.

Dünya çapında %65’lik bir pazar hissesine ulaşan Türk savunma endüstrisi, bu başarısıyla ABD, İsrail ve Çin üzere güçlü rakiplerini geride bıraktı.

Gökyüzündeki üstün performansı, sadece askeri alanda değil, stratejik diplomasi ve milletlerarası güvenlik dengelerinde de Türkiye’nin aktifliğini artırdı.

Baykar’dan Türk havacılık tarihinde bir birinci daha!

Yerli ve ulusal üretimle geliştirilen sistem, yalnızca askeri operasyonlarla değil, afet idaresi ve çevresel felaketlerle çabada de büyük bir fark yarattı.

Elazığ ve Kahramanmaraş sarsıntılarında bölgeye süratle intikal ederek anlık data akışı sağladı ve arama kurtarma operasyonlarına katkı sundu.

Orman yangınlarının tespitinde de kullanılan bu teknoloji, Avrupa’da bu alanda vazife yapan birinci insansız hava aracı olarak fark yarattı.

Dünya çapında birçok ülkenin envanterine dahil edilen bu teknoloji mükemmeli, yüksek yerlilik oranıyla da dikkat çekiyor. %93 oranında yerli sanayi katkısıyla üretilen sistem, Türk mühendislerinin emeğiyle dünya çapında rekabet gücüne sahip hale geldi.

Baykar, sadece teknik başarılarıyla değil, ihracattaki performansıyla da isminden kelam ettiriyor.

Gelirlerinin %90’ını ihracattan elde eden şirket, dünya genelinde 35 ülkeyle iş birliği mutabakatları yaparak bu alanda başkan pozisyonunu güçlendirdi.

Ukrayna-Rusya savaşında oynadığı kilit rol, bu insansız hava aracını memleketler arası alanda bir sembol haline getirdi.

BU HABER SENİN İÇİN  “Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle mesaj yayımladı”

Ukrayna halkı, bu teknolojiye duyduğu minneti, yeni doğan çocuklarına “Bayraktar” ismini vererek gösterdi.

Savaşta sırf bir askeri araç değil, birebir vakitte bir umut kaynağı haline geldi.

Teknolojisi ve başarısıyla dikkat çeken sistem, sadece savaş alanlarında değil, barış devirlerinde de tesirli oldu.

Mavi Vatan’dan terörle gayrete, orman yangınlarından hudut güvenliğine kadar çok istikametli vazifeleri muvaffakiyetle yerine getirdi. 2024 yılı prestijiyle NATO üyesi 6 ülke ve Avrupa Birliği’nden 4 ülkenin envanterine girerek global ölçekte aktifliğini artırmaya devam ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ