Fitch Ratings: ABD’nin Mali Zorlukları ve Borç Limiti Sorunları

Fitch Ratings’in değerlendirmesiyle, ABD’nin mali zorlukları ve borç limiti sorunları detaylı bir şekilde inceleniyor. Ekonomik etkileri, potansiyel çözümler ve gelecekteki öngörüler üzerine kapsamlı bir analiz.

Fitch Ratings: ABD’nin Mali Zorlukları ve Borç Limiti Sorunları

Fitch Ratings’ten ABD’nin Mali Zorluklarına Dair Açıklama

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD’nin 2023 yılı içerisinde borç limiti, bütçe ödenekleri ve vergi indirimleri gibi kritik mali politikalarla ilgili önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Yapılan açıklamada, ABD’nin bu yıl özellikle borç limiti, bütçe tahsisleri ve vergi indirimleri konularında büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekildi.

Bu zorlukların, zaten büyük açıklar ve artan borç yükü sıkıntısı çeken bir ortamda ortaya çıkmasının kaygı verici olduğu belirtildi.

Ayrıca, Federal hükümetin bütçe sürecinde uzun süredir devam eden zayıflıklar ve Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki sınırlı çoğunluğunun, bu sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini zorlaştırdığı ifade edildi.

Borç limitini askıya alan son düzenlemenin süresinin bu yılın başında sona erdiği hatırlatılarak, 36,1 trilyon dolarlık yeni borç limitinin 14-23 Ocak tarihleri arasında bağlayıcı hale geleceği öngörüldü.

Geçici bütçe tasarısının aralık ayında yürürlüğe girdiği ve hükümete 14 Mart’a kadar finansman sağlayacağı bilgisi de verildi.

Bunun yanı sıra, 2017 yılında uygulamaya konulan vergi indirimlerinin süresinin 2025’in sonunda sona ereceği kaydedildi.

Borç Limiti Sorununun 2025’te Çözülmesi Beklenmiyor

Açıklamada, geçmişteki gelişmelere dayanarak borç limitinin artırılacağı veya yeniden askıya alınacağı varsayımında bulunulduğuna dair bilgiler verildi.

Ancak, borç limitinin artırılması veya askıya alınması konusundaki tartışmaların 2025’in başlarında çözüme kavuşmasının beklenmediği, çünkü Kongre’deki harcama politikalarıyla ilgili ciddi görüş ayrılıklarının devam ettiği vurgulandı.

Noel öncesinde hükümetin kapanmasını son anda engellemeyi başardığına dikkat çekilerek, bu sürecin ABD’nin seçilmiş Başkanı Donald Trump‘ın müdahalesiyle oldukça tartışmalı bir hale geldiği belirtildi.

Geçici bütçe ile ilgili geçtiğimiz ay yaşananların, Kongre içinde ve Kongre ile Başkan arasında mali önlemler üzerinde anlaşma sağlama konusunda olası engeller oluşturduğuna dikkat çekildi.

BU HABER SENİN İÇİN  Doğan Bekin'den ABD ve GKRY Anlaşmasına Eleştiriler

Özellikle harcama konularındaki süregeldiği belirtilen politik anlaşmazlıkların, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi’ndeki kısıtlı çoğunluğu nedeniyle hükümetin kapanmasını önlemek amacıyla yeni bir geçici bütçeye ihtiyaç duyulabileceği kaydedildi. 2025 ve 2026 yıllarında bütçe açıklarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) yüzde 7,5’ini aşacağı tahmin ediliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ