Asgari Ücret Zammı Sonrası İşverenlerin Beklentileri ve Yaklaşımları

Asgari ücret zammı sonrası işverenlerin beklentileri ve stratejileri üzerine kapsamlı bir analiz. İş dünyasındaki değişimlerin etkilerini ve işverenlerin bu süreçteki yaklaşımlarını keşfedin.

Asgari Ücret Zammı Sonrası İşverenlerin Beklentileri ve Yaklaşımları

Asgari Ücret Zammı Sonrası İşverenlerin Yaklaşımları

Asgari ücret zammının ardından özel sektörde yapılacak zam oranlarına yönelik beklentiler artarken, Eleman.net tarafından gerçekleştirilen bir anket, işverenlerin yeni asgari ücretle ilgili görüşlerini ortaya koydu.

Ankete katılan işverenlerin neredeyse yarısı, çalışanlarına asgari ücret zam oranından daha fazla artış yapmayı planladığını belirtti.

İlginç bir şekilde, işverenlerin %61’i yeni asgari ücretten memnun olmadıklarını ifade ederken, katılımcıların yarısı çalışanların asgari ücret artışından daha fazla zam talep edeceğini öngörüyor.

Bu noktada, işverenlerin %43’ü, %30 oranından daha fazla zam yapmayı düşündüğünü açıkladı.

Ankette yer alan “Asgari ücret zam oranından memnun musunuz?” sorusuna katılımcıların %39’u “Evet”, %61’i ise “Hayır” yanıtını verdi.

Katılımcıların yüzde 64’ü 1-10 arası, %34’ü 10-30 arası, %10’u 30-50 arası ve %12’si de 100 ve üzeri sayıda asgari ücretli çalışana sahip olduklarını belirtti.

“Asgari ücret zammı sonrası çalışanlarınıza yüzde 30’dan fazla zam yapacak mısınız?” sorusuna verilen yanıtlar arasında %43 olumlu, %32 olumsuz olarak kaydedildi.

Kalan %25’lik kesim ise henüz karar vermediğini ifade etti.

İşverenlere yöneltilen “Yılın ortasında ikinci bir asgari ücret zammı olur mu?” sorusuna %67 oranında “Hayır” cevabı verildi.

İşverenlerin Üçte Biri İkramiye Verecek

Ankette “Ücret zammı dışında çalışanlarınızı enflasyona karşı korumak için hangi uygulamaları devreye alacaksınız?” sorusuna işverenlerin %12’si mutfak desteği, %5’i kira yardımı, %28’i ikramiye yanıtını verirken, %56’sı henüz bir plan yapmadığını belirtti.

Eleman.net CEO’su Levent Dicle, anket sonuçlarına dair değerlendirmesinde, “Bu yıl işveren ve çalışan arasındaki uyumu alım gücü belirleyecek.

Temel ihtiyaçlarda bütçeyi sarsacak artışların olması, çalışanların daha fazla zam talep etmelerine yol açacaktır.

Aynı zamanda istedikleri zamma ulaşamayan çalışanlar, iş değiştirme eğiliminde bulunabilir.

BU HABER SENİN İÇİN  Avrupa Merkez Bankası'nın Kasım 2024 Raporu ve Faiz İndirimleri

Bu dönemde işverenlerin, çalışanlarını enflasyona karşı desteklemesi büyük önem taşıyor.

Hem makul düzeyde yapılacak zamlar hem de ek olarak verilecek yan haklar, özellikle büyük şehirlerde yaşayan çalışanlar için bir denge unsuru oluşturacaktır.

Aksi takdirde, mevcut iş verimliliği ve kalifiye çalışan sayısında düşüşler yaşanabilir.” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ