Türk Telekom CES 2025’te gücünü gösterdi!
Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarında konuşan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, şirketin yenilikçi ekosistemini ve küresel muvaffakiyetlerini vurguladı. Önal, Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik ettiklerini ve teknoloji …
Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarında konuşan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, şirketin yenilikçi ekosistemini ve küresel muvaffakiyetlerini vurguladı. Önal, Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik ettiklerini ve teknoloji ihracatında taşıyıcı güç olma misyonlarını sürdürdüklerini söz etti.
Ümit Önal, Türk Telekom’un güçlü fiber altyapısıyla 81 vilayette uçtan uca dijitalleşmeyi sağladığını ve bu altyapıyı 5G ile birleştirerek dünya trendlerine taraf verecek çalışmalara imza attıklarını belirtti.
Fiber temaslı LTE taşınabilir baz istasyonu oranını %53’e çıkararak, süratli ve kesintisiz irtibat tecrübesi sunduklarını ve bu yatırımlarla “fiber mobilite çağını” başlattıklarını söyledi.
Türk Telekom’un teşebbüs sermayesi şirketi Türk Telekom Ventures aracılığıyla yerli teşebbüslere sağladığı takviyeler de dikkat çekti. Ümit Önal, TT Ventures PİLOT programıyla bugüne kadar 121 teşebbüse yaklaşık 70 milyon TL nakit dayanağı sağlandığını ve bu teşebbüslerin toplamda 51 milyon doları aşan yatırım aldığını açıkladı.
Önal, dayanak verdikleri teşebbüslerin CES üzere dünya çapında itibarlı etkinliklerde yer almasının, Türk Telekom’un inovasyona verdiği bedelin bir göstergesi olduğunu belirtti.
Ayrıyeten, bu teşebbüslerin dünya çapında teknoloji tahlilleri ve projelerini tanıtma fırsatı yakaladığını ekledi.
Önal, Türk Telekom’un yalnızca teknolojiyi kullanan bir şirket olmadığını, tıpkı vakitte teknolojiyi geliştiren ve ihraç eden bir ekosistemin merkezinde yer aldığını vurguladı. Şirketin Argela ve Netsia üzere küme şirketlerinin 5G ve fiber teknolojilerinde dünya trendlerine istikamet verdiğini, bu alanda toplam 70 milletlerarası patente sahip olduklarını açıkladı.
Uydu bağımsız 5G senkronizasyon tahlilinin milletlerarası standartlara ulaşma sürecinde olduğunu ve bunun üzere ticarileştirilen RIC ve SEBA eserlerinin dünya pazarlarına sunulduğunu söz etti.
Türk Telekom’un, Türkiye’de dijitalleşmenin ön şartı olan fiberleşme ve 5G süreçlerinde başarılı bir stratejiyle ilerlediğini belirten Önal, 5G’nin yalnızca altyapı yatırımlarıyla hudutlu olmadığını, saha testleri ve uzun yıllardır devam eden Ar-Ge çalışmalarıyla kapsamlı bir hazırlık sürecini tamamladıklarını söyledi. Önal, bu vizyonla 5G teknolojisini yalnızca kullanan değil, tıpkı vakitte etrafına de kullandıran bir güç olmayı hedeflediklerini tabir etti.
CES 2025’in yapay zekâ, dijital sıhhat, mobilite ve sürdürülebilirlik üzere hususlara odaklanarak geleceğin teknolojilerine istikamet verdiğini belirten Önal, Türk Telekom’un bu alanlardaki yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Şirketin, dijitalden altyapıya, fiberden mobile ve müşteri tecrübesinden teşebbüslere kadar tüm faaliyet alanlarında Türkiye’nin teknoloji ihracatında bayrak taşıyıcısı olmaya kararlı olduğunu belirtti.