Mardo Dondurmaları Kıbrıs’ta Üretime Başladı

Mardo Dondurmaları, Kıbrıs’ta üretime başladı! Yerel lezzetleriyle dondurma severleri buluşturan Mardo, taze ve doğal malzemelerle hazırlanan eşsiz tatlarıyla Kıbrıs’ta dondurma deneyimini yeniden tanımlıyor.

Mardo Dondurmaları Kıbrıs’ta Üretime Başladı

Lezzeti ile adından sıkça söz ettiren ünlü dondurma markası Mardo, Kıbrıs’ta üretim fabrikasının kapılarını açarak bölgedeki dondurma severlere hizmet vermeye başladı.

Markanın kurucusu Ali Ağıt, Kıbrıs’taki üretim süreci ve karşılaştıkları zorluklar hakkında bilgiler verdi.

Kanalizasyon Sorunu

Kanalizasyon Sorunu

Ali Ağıt, üretim tesislerinin bulunduğu bölgede kanalizasyon sistemi olmadığını belirtti.

Bu durumun kendileri için büyük bir sorun oluşturduğunu ifade eden Ağıt, “Atık suları atmak için haftada en az 7-8 kere vidanjör parası ödüyoruz.” dedi. Üstelik süt tedarikinde de zaman zaman sorunlar yaşadıklarını anlattı.

Tercih Edilen Dondurma Çeşitleri

Tercih Edilen Dondurma Çeşitleri

Ali Ağıt, Türkiye’den ithal edilen dondurmaların fiyatlarıyla rekabet etmenin oldukça zor olduğunu belirtti.

Ancak, kaliteli üretimlerinin tüketiciler tarafından tercih edildiğini vurguladı.

En çok tercih edilen dondurma çeşitleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Çikolatalı
  • Çilekli
  • Limonlu
  • Vanilyalı
  • Sade

Mardo’nun Tarihçesi

Mardo'nun Tarihçesi

Mardo, 37 yıl önce küçük bir atölyede tek bir makine ile dondurma üretimine başlamış ve zamanla büyümeye devam etmiştir.

Günlük 2 ton üretim kapasitesine sahip olan fabrikada, çeşitli lezzetlerde dondurma üretimi yapılmaktadır.

Ali Ağıt, fabrikasının kapılarını Kıbrıs’a açarak bu büyümeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Dondurma Üretim Yöntemleri

Ağıt, dondurma üretiminde iki farklı yöntem kullandıklarını belirtti:

  • Bateh Freezer: Bu yöntemle üretilen dondurmalar, 5 litrelik küvetlerde satılmaktadır.

    Bu dondurmalar kaşıkla satılmaktadır.

  • Continiüs Freezer: Bu makine, karışımı sürekli dondurma yaparak ambalajlı paketleri doldurmaktadır.

    Bu yöntemde, dondurma yapımında kullanılan meyvelerin çekirdekleri makineyi tıkayabileceğinden, önceden işlenmesi gerekmektedir.

Günlük Üretim Kapasitesi

Günlük Üretim Kapasitesi

Fabrikanın günlük üretim kapasitesi yaklaşık 2 ton olarak ifade edilmektedir.

Ağıt, “Fabrika tam teşekküllü çalışırsa günde 2 ton dondurma üretebiliyoruz.” dedi.

Yaz aylarında bu üretimin arttığını, kışın ise ihtiyaç doğrultusunda üretim yapıldığını belirtti.

Ürün İçerikleri

Ürün İçerikleri

Ağıt, çilek, karadut ve dragonlu dondurmaların süt içermeyen sorbe ürünler olduğunu vurguladı.

Bu ürünlerin meyve, meyve püresi, su ve şekerle yapıldığını söyledi. Ürettikleri tüm diğer dondurmaların içeriğinde ise süt bulunduğunu açıkladı.

Dondurma Üretim Süreci

Dondurma Üretim Süreci

Dondurma üretiminde tercih edilen Bateh Freezer makinelerinin kapasitesinin 20 litre olduğunu belirten Ağıt, dondurma yapımı sırasında karışımın şiştiğini ve bu nedenle 12 litrelik bir karışım oluşturduklarını anlattı. Örneğin, çilekli dondurma yapmak için gereken malzemeler:

  • 5 kg çilek
  • 5 litre su
  • 3 kg şeker
  • 50 gr stabilizer

Bu karışımın makine içerisinde 20 dakikada dondurma haline geldiğini belirten Ağıt, sonrasında paketlenip soğuk odalarda şoklandığını ve ertesi gün tüketime hazır hale geldiğini ifade etti.

Üretim Çeşitliliği

Ali Ağıt, bir günde 5-6 çeşit dondurma ürettiklerini ve bu çeşitleri büyük miktarlarda yaparak stokladıklarını belirtti. Şu an Kıbrıs genelinde 6 şubeleri bulunduğunu, dondurmaları sadece kendi şubeleri için değil, aynı zamanda bayilere, restoranlara, kafelere ve otellere de verdiklerini açıkladı.

Rekabet ve Zorluklar

Ali Ağıt, ithal edilen dondurmalarla rekabet etmenin zorluğuna dikkat çekti. “1 litre süt fiyatına dondurma satıyorlar, bu durum bizi zorluyor” dedi.

Ancak kendi kalitelerine güvendiklerini ve tüketicilerin Mardo’yu tercih ettiğini belirtti.

Üretim Sıkıntıları

Üretim Sıkıntıları

Ağıt, üretim tesisinin bulunduğu bölgedeki kanalizasyon eksikliğinin büyük bir sorun olduğunu vurguladı.

Ayrıca, süt tedarikinde de yaşadıkları zorlukları dile getirerek, “Taze süt kullanıyoruz, ancak büyük hellim üreticileri nedeniyle tedarikte sorunlar yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

BU HABER SENİN İÇİN  Gümrüksüz Ürünler ile İlgili Mahkeme Süreci
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ