Mısır unlu yaprak sarması Tarifi
Mısır unlu yaprak sarması Malzemeleri
- 500 gr mısır unu
- 2 orta boy soğan
- 1 orta boy patates
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık salça (domates ve biber karışık olabilir.)
- Pişirmek için: 1 yiyecek kaşığı tereyağ yada margarin, 2 yiyecek kaşığı sıvıyağ, 1 yiyecek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz, nane
- Yaprak
- Sarmaların üzerini geçecek kadar su
Mısır unlu yaprak sarması Yapılışı
Derin bir tencerede sıvıyağ kızdırılır.
Yemeklik doğranmış soğanlar pembe olana kadar kavrulur.
Patates rendelenip tavaya alınır, birazcık kavrulur.
Salça, nane ve tuz dökülür.
Mısır unu elenerek ilave edilir.
Görünüş un helvası kıvamında olmalıdır.
Birazcık kaynamış su ilave edilir.
Altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
Ilıyan karışım yapraklara bohça biçiminde sarılmış olur.
Orta boy bir tencereye üst üste sıralanır.
Pişirme İçin:
Tereyağ ve sıvıyağ derin bir tencerede eritilir.
Salça ve tuz ilave edilir.
Su da ilave edilerek kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
Kaynamış sos sarmaların üstüne yavaşça dökerek, orta ateşte kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte otuz dakika 40 dakika pişirin.
Ocak kapatılır.
Minimum 40 dakika kadar dinlendirilir.
Yoğurtla ya da turşuyla servis edilir.
Not: Asma yaprağı, pazı ve karalahana yaprağı ile yapılır.
Fakat en güzel tadı asma yaprağı ile meydana getirilen dolma verir.