Alman Künzel, Esentepe’de emlak satışına aracılık ettiği gerekçesiyle Güney'de tutukladı

Alman Künzel, Esentepe’de emlak satışına aracılık ettiği gerekçesiyle Güney'de tutukladı
reklam alani


Güney Kıbrıs’ta Ewa Isabella Künzel (49) adlı kişinin Esentepe’de inşa edilen konutların Almanya’da satışı için aracılık yapmak suçlamasıyla pazar günü tutuklandığı haber verildi.

Politis “Bavulu Veri ve Kanıtlarla Dolu… Alman Aracı Tarafından Kıbrıs Rum mallarının Gaspıyla İlgili Yeni Büyük Davanın Düğümü Yavaş Yavaş Çözülüyor” başlığıyla manşete çekti

Gazetenin aktardığına göre Künzel Rum polisine ifadesinde, KKTC’de sürekli yaşayan Alman arkadaşlarının teşviki ile kendisinin de “Olive Trees Project” sitesinden bir daire satın aldığını ve 6 daireyi de web sitesinde reklam ederek satışına aracılık yapmak üzere sözleşme yaptığını anlattı.

Habere göre, Rum polisi Künzel’in Almanya’daki banka hesaplarının, özellikle Esentepe’deki sitelerden yaptığı satışlar karşılığında aldığı komisyon paralarıyla ilgili araştırılması için Alman makamlarına “Avrupa araştırma emri” talebinde bulunacak.

Rum polisi ayrıca Rum Tapu Dairesi’nden Künzel’in Güney Kıbrıs’ta gayrı menkul satın alıp almadığı bilgisi talep edecek.

BU HABER SENİN İÇİN  Güney Kıbrıs’ta çalışanların dörtte biri tatile gidemiyor
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ