Başbakan Ünal Üstel Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret ederek ticaret ve ekonomik gelişmeler hakkında önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretin detayları ve alınan kararlar, Kıbrıs’taki ticari hayatı nasıl etkileyecek?

Başbakan Ünal Üstel Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti
reklam alani

Başbakan Ünal Üstel, sivil toplum kuruluşlarına yönelik başlattığı ziyaretler çerçevesinde bugün Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na (KTTO) bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Maliye Bakanı Özdemir Berova da hazır bulundu.

Başbakan Üstel, KTTO Başkanı Turgay Deniz ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek kapsamlı bir ekonomik istişare toplantısı düzenledi.

Başbakan Ünal Üstel Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti

DENİZ

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Başbakan Ünal Üstel’e ziyareti için teşekkür ederek, “Hepimizin gailesi aynı.

Amacımız, halkımızın refah düzeyini artırmak ve ekonomimizin çarklarının düzenli bir şekilde dönmesini sağlamaktır.

Bu hedeflere ulaşabilmek için istikrar büyük önem taşımaktadır.

Bu bağlamda, Başbakanımız Ünal Üstel’i son dönemde sağladığı siyasi istikrardan dolayı kutluyorum.

Ancak, siyasi istikrarı yakalamışken, ekonomik istikrarı sağlamak için gerekli irade ve cesareti ortaya koymalıyız” dedi.

ÜSTEL

Başbakan Ünal Üstel, kendisine gösterilen sıcak karşılama ve ev sahipliği için KTTO Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Üstel, “Ziyaret ettiğimiz tüm ekonomik örgütler ve sektörlerin ortak beklentisi siyasi ve ekonomik istikrardır. Çünkü, her yıl değişen başbakanlarla ve her altı ayda değişen bakanlarla uzun vadeli çalışma yürütmek ve büyük projelere imza atmak mümkün değildir” diye konuştu.

Refah düzeyinin artmasının kalkınma ve ekonomik gelişimle doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çeken Üstel, “Bunun için hem siyasi hem de ekonomik istikrara ihtiyaç vardır.

Bu noktada, ticaret ve ekonominin nabzını tutan Ticaret Odası ile yakın işbirliğimiz devam edecek.

Ortaya irade koyarak, cesaretle reformlar yapmaya ve ekonomimizin önünü açmaya devam edeceğiz” şeklinde belirtti.

Üstel, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın üyelerinin beklentilerini karşılamak adına yeni dönemde işbirliğini sürdüreceklerini ve iş dünyasına yönelik uygulanan desteklerin devam edeceğini ifade etti.

Anavatan Türkiye ile imzalanan İktisadi ve Mali Protokol çerçevesinde sektörlere önemli desteklerin verileceğini vurguladı.

BU HABER SENİN İÇİN  Gazimağusa'da Çanakkale Yol Genişletme ve Kavşak Çalışmaları

Başbakan Üstel, ayrıca üçüncü ülkelerden gelen çalışanlara yönelik yasal düzenleme hazırlığında olduklarını açıkladı. “Üçüncü ülkelerden gelen çalışanlarının konaklama ve yemek masraflarını karşılayan işverenler, çalışanlarına yüzde 30’a kadar daha düşük asgari ücret uygulayabilecekler.

Dünyanın pek çok yerinde sektörel ve bölgesel asgari ücret politikaları uygulanmaktadır. Çalışanların haklarına zarar vermeksizin, sadece konaklama ve yemek desteği sağlayan şirketler bu haktan yararlanabilecektir” dedi.

Başbakan Ünal Üstel Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti

Son olarak, Üstel, “Ada üzerinde ekonomiyi desteklemek amacıyla, yarından itibaren akaryakıta 1 TL indirim yapacağımız müjdesini vermek istiyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Başbakan Ünal Üstel Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ