Başbakan Ünal Üstel, Teknecik Elektrik Santrali’nde İncelemelerde Bulundu

Başbakan Ünal Üstel, Teknecik Elektrik Santrali’nde gerçekleştirdiği incelemelerde enerji üretim süreçlerini değerlendirdi. Santralin verimliliği ve geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı. Enerji sektörü için kritik adımlar atılıyor.

Başbakan Ünal Üstel, Teknecik Elektrik Santrali’nde İncelemelerde Bulundu
reklam alani

Başbakan Ünal Üstel, elektrik kesintileriyle ilgili olarak polis teşkilatını göreve çağırdı ve olası bir sabotaj durumuna karşı bir soruşturma başlatılmasını talep etti.

Bugün, Teknecik Elektrik Santrali’ni ziyaret eden Üstel, santralin durumunu yerinde görmek üzere KIB-TEK Genel Müdürü Dalman Aydın, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte incelemelerde bulundu.

Üstel, elektrik kesintilerinin nedenini araştırmak ve “sabotaj” ihtimali üzerine şüpheleri gidermek amacıyla Teknecik Elektrik Santrali’ne gittiğini belirtti.

Ziyareti sırasında, santralin sorumluluğundan dolayı Naci Kurra, Girne Polis Müdürü Aziz Nizamoğlu ve Cürümleri Önleme Şube Amiri Müfettiş Murat Bayram da toplantıda yer aldı.

“İnsanlarımızın Elektriksiz Kalmasına Gönlümüz Razı Değil”

Başbakan Üstel, yaptığı açıklamada, “İnsanlarımızın elektriksiz kalmasına gönlümüz razı değil. Ülkemizdeki enerji sorununa köklü bir çözüm getirmek istiyoruz.

Ancak bu süreçte bir sabotaj endişesi ile karşı karşıya kalmak, bizi derinden üzüyor.” ifadelerinde bulundu.

Üstel, “Bu tür bir durumu daha önce hiç yaşamadık.

Buhar tribünlerinden bu kadar kara dumanın çıkması, tarihimizde görülmemiş bir durum.

Beş mobil jeneratörün birden arıza yapması da alışılmadık bir durum.” şeklinde konuştu.

Bu bağlamda, konuyla ilgili olarak polis teşkilatını göreve çağırdığını ve bir soruşturmanın başlatılmasını talep ettiğini vurguladı.

“Halkımız ve bizler bunu hak etmedik.

Eğer konuyla ilgili olarak birilerinin sorumluluğu varsa, polis teşkilatımızın yapacağı soruşturmada bunun ortaya çıkmasını istiyoruz.” dedi.

Sendika Baskısı ve Acil Çözümler

Üstel, halkın elektriksiz kalmaması için büyük bir çaba gösterildiğini, ancak sendikanın işlerin yavaşlatılması için çalışanlara baskı yaptığını ifade etti. “Halk bunu hak etmedi ve sendikanın görevi de bu değil.

BU HABER SENİN İÇİN  Yeşil Hat ticaretini artırmak için hibe programı başlatıldı

Bu sıcak günlerde hastalarımız ve yaşlılarımız var. Çalışmaları yavaşlatacaksınız da elinize ne geçecek?

Buna kimsenin hakkı yok.” dedi.

Başbakan, bu süreci kısaltmak için dışarıdan ekibin çağrıldığını ve beş mobil jeneratörün hızlı bir şekilde tamir edilerek elektriksiz olan bölgelere elektrik verilmesi için çalışmalara hız verileceğini belirtti.

Ayrıca, dışarıdan gelen ekiplerin rahat çalışabilmesi için bölgede polis teşkilatından bir ekibin bulunacağını da sözlerine ekledi.

KIB-TEK’e Yapılan Yatırımlar

Üstel, hükümeti devraldıkları günden bu yana Teknecik Elektrik Santrali’nin düzenli çalışması ve her yıl elektrik açığının karşılanması için yatırımlar yaptıklarını kaydetti. “KIB-TEK’e yatırım yapılmadığı” eleştirilerine de yanıt vererek, “En son kim yatırım yaptı?

Elektrik kurumu için, iki yılda neler yaptığımızı belgelerle konuşalım.” dedi.

Üstel, önümüzdeki günlerde dört tane daha mobil jeneratör alınması için karar alındığını ve uluslararası ihaleye çıkılacağını açıkladı. “Bundan sonraki süreçte her çıkacağımız ihale uluslararası olacak.

Uluslararası ihalelerde şartlarımızı koyacağız ve buna göre hazırlığımızı yapıp ihaleyi tamamlayacağız.

Biz, iki yıl içerisinde kuruma ‘2013’ten sonra bugüne kadar yapılan yatırım kadar’ yatırım yaptık.” şeklinde konuştu.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ