Başbakan Ünal Üstel’in Kıbrıs Barış Harekatı Mesajı

Başbakan Ünal Üstel’in Kıbrıs Barış Harekatı’na ilişkin mesajı, barışın önemini vurguluyor. Geçmişten günümüze süregelen birlik ve beraberliğin önemiyle, Kıbrıs’taki barış sürecine dair görüşlerini paylaşıyor.

Başbakan Ünal Üstel’in Kıbrıs Barış Harekatı Mesajı
reklam alani

Başbakan Ünal Üstel’den Kıbrıs Barış Harekatı Mesajı

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türkü’nün güvenlik, egemenlik ve özgürlük kavramlarını derin bir şekilde benimsediğini ve içselleştirdiğini vurgulayarak, “Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle, yakın ve orta vadede ekonomik refahımızı istikrarla sağlamış olacağız” dedi.

Bu açıklamalar, 1974 Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının yıl dönümü vesilesiyle yapılan bir mesajda yer aldı.

14 Ağustos 1974’te başlayan ve 16 Ağustos’a kadar devam eden Barış Harekatı’nın ikinci aşamasında Kıbrıs Türk halkının unutulmaz acılar yaşadığını belirten Üstel, şu ifadeleri kullandı:

  • Taşkent, Sandallar, Muratağa ve Atlılar’da eli kanlı terör örgütü EOKA’nın katliamları sonucunda, masum çocuklar, kadınlar ve yaşlılar canlı canlı mezarlara gömülmüştür.
  • Kıbrıs Türk halkının güvenliğinin sağlanması, devlet çatısı altında özgür bir şekilde yaşamasının temin edilmesi, yaşanan acıların en somut gerçekleri olarak tarihteki yerini almıştır.

Barış Harekatı’nın ikinci aşaması ile Serdarlı, Gazimağusa, Lefke ve Haspolat bölgelerinin özgürlüğüne kavuşturulduğunu ifade eden Başbakan Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünkü sınırlarının da ebediyen çizildiğini belirtti. Üstel, şu şekilde devam etti:

  • Unutulmamalıdır ki, Kıbrıs Türk halkı, özgürlük ve güven içinde geleceğe yürüyüşünün önündeki tüm engelleri aşma kararlılığındadır.
  • Geçmişte yaşanan acılardan alınan derslerle, güvenlik, egemenlik ve özgürlük kavramlarını derinlemesine benimsemiş olan Kıbrıs Türkü, Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle, yakın ve orta vadede ekonomik refahını istikrarla sağlayacaktır.

Kıbrıs Türk halkını özgürlüğe ve güvenliğe ulaştıran tarihi bir adım olarak değerlendirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının başarıyla sonuçlanmasını ve 50’nci yıl dönümünü kutlayan Başbakan Ünal Üstel, “Bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize olan minnet duygularımı bir kez daha paylaşıyorum” dedi.

BU HABER SENİN İÇİN  Rum Merkezi Cezaevine ara bölgeden cep telefonu fırlattılar
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ