Başbakan Ünal Üstel’in Teknecik Elektrik Santrali Ziyareti ve Elektrik Kesintileri Üzerine Açıklamaları

Başbakan Ünal Üstel, Teknecik Elektrik Santrali’ni ziyaret ederek elektrik kesintileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Enerji sorunlarına dair çözüm önerileri ve güncel durum hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Başbakan Ünal Üstel’in Teknecik Elektrik Santrali Ziyareti ve Elektrik Kesintileri Üzerine Açıklamaları
reklam alani

Başbakan Ünal Üstel’in Teknecik Elektrik Santrali Ziyareti

Başbakan Ünal Üstel, son günlerde yaşanan elektrik kesintilerinin nedenlerini araştırmak amacıyla Teknecik Elektrik Santrali’ni ziyaret etti.

Ziyareti sırasında, elektrik kesintilerinin arkasında bir sabotaj olasılığına dair şüpheleri gündeme getiren Üstel, kurum yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya, KIB-TEK Genel Müdürü Dalman Aydın, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, yönetim kurulu üyeleri, Teknecik Elektrik Santrali’nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Naci Kurra, Girne Polis Müdürü Aziz Nizamoğlu ve Girne Cürümleri Önleme Şube Amiri Müfettiş Murat Bayram da katıldı.

Başbakan Üstel, iki günden beri devam eden elektrik kesintilerinin sebeplerini tespit etmek ve “sabotaj” ihtimali üzerine değerlendirmelerde bulunmak için Teknecik Elektrik Santrali’ne gittiğini belirtti.

Elektriksiz Kalmak İstemiyoruz

Üstel, “İnsanlarımızın elektriksiz kalmasına gönlümüz razı değil. Ülkemizdeki enerji sorununa kökten çözümler üretmeyi hedefliyoruz.

Ancak bu süreçte sabotaj endişesi ile karşılaşmak bizi derinden üzüyor” ifadelerini kullandı.

Başbakan, “Tarihinde yoktur, buhar tribünlerinden bu kadar kara dumanın çıkması.

Tarihinde yoktur, beş tane mobil jeneratör birden dursun ve arıza yapsın” diyerek mevcut durumun anormalliğine dikkat çekti.

Bu bağlamda, polis teşkilatını göreve çağırarak bir soruşturma başlatılmasını talep ettiklerini vurguladı.

“Halkımız ve bizler bunu hak etmedik.

Eğer konuyla ilgili sorumlular varsa, polis teşkilatımızın yapacağı soruşturmanın bu kişileri ortaya çıkarmasını istiyoruz” diyen Üstel, halkın elektriksiz kalmaması için gerekli mücadeleyi verdiklerini ancak sendikanın çalışanlara baskı yaparak işlerin yavaşlatılmasına neden olduğunu ifade etti.

Sendikanın Rolü ve Mobil Jeneratörler

Başbakan Üstel, “Halk bunu hak etmedi ve sendikanın görevi de bu değil.

BU HABER SENİN İÇİN  Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları'nda Yeni Dönem ve İnşaat Çalışmaları

Bu sıcak günlerde hastalarımız ve yaşlılarımız var. Çalışmaları yavaşlatacaksınız da elinize ne geçecek?

Buna kimsenin hakkı ve yetkisi yok.

Bu süreci kısaltmak ve sürekli olarak arızalı mobil jeneratörleri çalışır hale getirmek için dışarıdan takviye ekip aldık” şeklinde konuştu.

Mobil jeneratörlerin en kısa zamanda tamir edilerek elektrik kesintisi yaşanan bölgelere enerji verilmesi için çalışmaların hızla ilerleyeceğini belirten Üstel, dışarıdan gelen ekiplerin rahat çalışabilmesi amacıyla polis teşkilatından bir ekibin bölgede bulunacağını aktardı.

KIB-TEK’e Yatırım Süreci

Üstel, hükümeti devraldıkları günden beri Teknecik Elektrik Santrali’nin düzenli çalışması ve her yıl elektrik açığının karşılanabilmesi için çeşitli yatırımlar yaptıklarını kaydetti. “KIB-TEK’e yatırım yapılmadığı” eleştirilerine yanıt vererek, “En son kim yatırım yaptı?

Elektrik kurumu için, son iki yılda neler yaptığımızı belgelerle konuşalım” dedi.

Ayrıca, önümüzdeki günlerde dört tane daha mobil jeneratör alımı için karar alındığını ve uluslararası ihale sürecine çıkacaklarını belirtti. “Bundan sonraki süreçte her yapacağımız ihale uluslararası olacak.

Uluslararası ihale koşullarını belirleyip hazırlığımızı yaparak süreci tamamlayacağız.

Biz, iki yıl içerisinde kuruma ‘2013’ten sonra bugüne kadar yapılan yatırım kadar’ yatırım yaptık” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Üstel, gelecekte KIB-TEK’in daha iyi bir şekilde yönetilmesi için ellerinin kurumun üstünde olacağını vurguladı.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ