Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu’nun Kazı Alanı Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, kazı alanını ziyaret ederek bölgedeki arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin detayları ve kazı alanında yapılan önemli keşifler hakkında bilgilere ulaşın.

Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu’nun Kazı Alanı Ziyareti
reklam alani

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, Doğu Akdeniz Kültür Mirasını Araştırma Merkezi ve Proje Başkanı Doç.

Dr.

Bülent Kızılduman ile birlikte, Kaleburnu Kral Tepesi ve çevresinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarını yerinde incelemek üzere bir ziyarette bulundu.

Bu ziyaret, Başbakan Yardımcılığı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) iş birliğiyle gerçekleştirilen önemli bir proje kapsamında gerçekleşti.

Kazı çalışmaları sırasında bulunan tarihi eserler hakkında bilgi alan Ataoğlu, aynı zamanda bu eserlerin sergilenmesi için planlanan müze alanında da yerinde incelemelerde bulundu.

Bu müze, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile DAÜ Doğu Akdeniz Kültür Mirasını Araştırma Merkezi iş birliğinde, Doç.

Dr.

Kızılduman’ın başkanlığında yürütülen projede elde edilen buluntularla oluşturulacak.

  • Çanak ve çömlek
  • Tunç eserler
  • İnsan iskeletleri
  • Yün işleme aletleri

Ayrıca, Ataoğlu, Kıbrıs’ta bir ilk olma özelliği taşıyacak olan bu müzenin, çağdaş müzecilik anlayışı çerçevesinde “Yerinde Sergileme” özelliği ile birlikte, bölgedeki kazılar sonucunda elde edilen eserlerin sergileneceği bir mekan olacağını belirtti.

Müze, bellek odası ile birlikte tüm kazı ve yüzey araştırması aşamasında çekilen belgeselin de gösterileceği bir alan sunacak.

Proje kapsamında hayata geçirilecek olan bu müze, “Müzede Eğitim” kavramı ile okul öncesi çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir yaş aralığında eğitim programları sunmayı hedefliyor.

Böylece müze, eğitim alanında da önemli bir merkez haline gelecek.

Ataoğlu, ziyaret sırasında kültürel varlıkların sürdürülebilir bir yapı içerisinde gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaparak, “Yapılan çalışmalar, gelecek kuşaklar için son derece önemlidir.

Bu doğrultuda gerekli çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, kazı süresince özverili çalışmalarından dolayı başta Doç.

Dr.

Bülent Kızılduman olmak üzere teknik ekibe teşekkür etti.

BU HABER SENİN İÇİN  Doğancı'da festival 8 Ağustos Perşembe gecesi başlıyor

Ataoğlu, kazı projesine verdikleri desteklerden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi (KEİ) yetkililerine de minnettar olduğunu belirtti.

Doç.

Dr.

Bülent Kızılduman ise, kazı projesinin Türkiye Cumhuriyeti KEİ Ofisi tarafından desteklenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgedeki zengin kültürel varlıkların Neolitik Dönem öncesinden Osmanlı Dönemi’ne kadar uzanan bir tarihsel derinliğe sahip olduğunu vurguladı.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ