“Bu eylül farklı olacak”

“Bu eylül farklı olacak”
reklam alani


Kıbrıs sorununda diyalog olmadan geçen 7 yılın ardından, çıkmazın kaldırılması çabasının devamının büyük ölçüde önümüzdeki eylül ayında New York’ta belirleneceği görüşünü paylaşan haftalık Kathimerini BM Genel Sekreteri Andonio Guterres’in “oyunun kartlarını dağıtmakta olduğunu” yazdı.

Gazeteye göre Guterres’in kurgulamak istediği sahne; liderler arasındaki görüşmenin ya kendisiyle üçlü düzeyde gerçekleşmesi yahut daha sonraki bir zamanda Ada’da ya da BM’de Holguin’in huzurunda bir görüşme yapma sözü vermeleri kaydıyla kendisiyle ayrı ayrı görüşmeleri şeklinde.

Gazeteye göre “o zaman Kıbrıs sorununda, Nisan 2021’de Cenevre’de gerçekleştiği gibi uluslararası beşli konferans gerçekleştirilmesi için şartlar olgunlaşacak.

BM, böyle bir konferansın son aşamasında müzakere masasına dönme perspektifi var mı yoksa kesin bir çöküşe mi gidildiğini belirleyecek.

BM çöküşe gidilmekte olduğunu saptarsa “Kıbrıs sorunu bilinmeyen sulara girecek.”

Haravgi ise Rum Müzakereci Menelaos Menelau’nun, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in iyi niyet misyonu ve Barış Gücü raporlarının Güvenlik Konseyi’ne sunuluyor olması ve Kişisel Temsilci Holguin’in raporunu Genel Sekreter’e vermesi hasebiyle bu dönemde Kıbrıs sorununda hareketlilik gözlemlenmesini doğal bulduğunu yazdı.

BU HABER SENİN İÇİN  Metin Feyzioğlu'ndan Duygusal Veda Mesajı
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ