Bugaç Ovası’nda Türk Birliği Etkinliği

Bugaç Ovası’nda gerçekleştirilen Türk Birliği Etkinliği, kültürel zenginlikleri ve tarihi mirasıyla bir araya gelen katılımcılar için unutulmaz anlar sunuyor. Birlik ve dayanışma içinde Türk kültürünü yaşatmaya davetlisiniz!

Bugaç Ovası’nda Türk Birliği Etkinliği
reklam alani

Bugaç Ovası’ndaki Etkinlik

Bugaç Ovası’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Macaristan Meclisi Başkan Yardımcısı Sandor Lezsak, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Türk Akademisi Başkanı Şahin Mustafayev, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne mensup milletvekilleri, Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt Biro, eski bakan ve milletvekili Serdar Denktaş, KKTC Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Prof.

Dr.

Güven Arıklı, KKTC’nin Budapeşte Temsilcisi Çağrı Kalfaoğlu ve Temsilcilikte görevli Birsen İkizer Kalfaoğlu katıldılar.

Bu önemli etkinlikte, Türk dünyasına mensup devletlerin temsil edilmesi, katılımcılara büyük bir onur ve mutluluk sağladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de etkinlikte bayrağı ile yer alarak, Türk birliğinin sembolü haline geldi.

Etkinlikte konuşma yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türk Devletleri birlikteliği adına oldukça anlamlı bir gün geçirdiklerini vurgulayarak, KKTC bayrağının bu önemli organizasyonda temsil edilmesinin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Töre, Türk birliğini daha da güçlendirmek amacıyla yapılan çağrılara dikkat çekerek, etkinlikte gerçekleştirilen gösteriler ve anlatımlar sayesinde Türklerin kökeninin ne denli derin ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiklerini belirtti.

Etkinlikten büyük bir heyecanla döneceklerini dile getiren Töre, “Yaşasın Türk Birliği, yaşasın Türk yurtları!” şeklinde duygularını ifade etti.

BU HABER SENİN İÇİN  KTGB, 11 Temmuz Basın Günü Resepsiyonu düzenledi
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ