Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Eylem Planı Tamamlandı

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Eylem Planı’nın tamamlanmasıyla kamu mali yönetimi daha etkin hale geliyor. Bu yenilikçi sistem, mali süreçleri iyileştirerek şeffaflık ve verimlilik sağlıyor.

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Eylem Planı Tamamlandı
reklam alani

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi İçin Eylem Planı Tamamlandı

“Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi”nin hayata geçirilmesi amacıyla hazırlanan eylem planının tamamlandığı duyuruldu.

Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Mali Bilişim altyapısını güçlendirmek ve Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’ni oluşturmak için KKTC Maliye Bakanlığı, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜBİTAK tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda detaylı analizler ve mevzuat incelemeleri gerçekleştirilmiştir.

Üç gün boyunca KKTC Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen çalışmalarda, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜBİTAK yetkilileri, Maliye Bakanlığı yetkilileri, KKTC Merkez Bankası temsilcileri, Bilgi İşlem Merkezi ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir dizi toplantı düzenlemiştir.

Bu toplantılarda, şimdiye kadar yapılan çalışmalar gözden geçirilmiş ve sistemin tam anlamıyla devreye girmesi için bir takvim oluşturulmuştur.

Belirlenen takvime göre, Aralık 2024’te seçilecek bir Kamu Harcama Birimi ile pilot uygulama aşamasına geçilecek ve 2025 Aralık ayında tüm sistemin hazır hale gelmesiyle Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi için gerekli otomasyon süreçleri tamamlanacaktır.

Bu girişimin temel amacı, Maliye Bakanlığı hizmetleri ve iş süreçlerinde bilgi teknolojilerinden en üst düzeyde fayda sağlamaktır.

Berova’nın Açıklamaları

Toplantının ilk gününe başkanlık eden Maliye Bakanı Özdemir Berova, Kamu Mali Bilişim Sistemi’nin geliştirilmesi ile birlikte vergide adaletin sağlanacağını ve vergi kayıplarının en aza indirileceğini vurguladı.

Bu durumun, kamu yatırımları için mali kaynakların artmasına ve bürokratik işlemlerin azalmasına katkı sunacağını belirtti.

Ayrıca, mükelleflerin işlemlerini çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebileceği ve denetimlerin etkin bir şekilde yapılabileceği ifade edildi.

Bakan Berova, konuyu Ekim 2023’te Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü ve Bakan Şimşek’in bu önemli konuya duyduğu hassasiyetle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜBİTAK tarafından çalışmalara hızla başlandığını aktardı.

BU HABER SENİN İÇİN  KKTC Cumhurbaşkanlığı - Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Büyükkonuk Eko Gün etkinliğine katıldı

Sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi için irade koyan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e teşekkür eden Berova, gelen heyete de çalışmalarında başarılar diledi.

Özdemir Berova, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’nin hayata geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ