Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’ndan Sosyal Hizmet Projeleri ve Muhaceret Affı Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, sosyal hizmet projeleri ve muhalefet affı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakanın projeleri, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve göçmenlerin entegrasyonunu hedefliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’ndan Sosyal Hizmet Projeleri ve Muhaceret Affı Açıklamaları
reklam alani

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’ndan Açıklamalar

Güneş Web TV’de katıldığı bir programda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, bakanlığının yürüttüğü sosyal hizmet projeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Gardiyanoğlu, muhaceret affına şu ana kadar 1400’e yakın kişinin başvurduğunu belirtti.

Bakan, Çağıner Vakfı ile iş birliği içinde Haspolat’ta hayata geçirdikleri Sevgi Evi Projesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Devletin bakımı ve koruması altındaki çocuklar için Avrupa standartlarında modern bir tesisi Ekim ayı sonunda açmayı planladıklarını vurguladı.

Gardiyanoğlu, “Sosyal hizmetler ülkemizde bilinmesine rağmen çok fazla konuşulmayan bir alandır. 2024 yılını sosyal hizmet yılı ilan ettik.

Demirhan’daki Engelsiz Yaşam Evi yıllardır atıl durumdaydı.

Orada yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle merkezin mekanik ve elektrik altyapısı ciddi zarar gördü. İhalesi tamamlandı.

Ekim başında burayı yetiştirebilirsek, eğitime açmayı hedefliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı ile bu tesiste çalışacak öğretmenlerle ilgili, Maliye Bakanlığı ile de bakım ve temizlik hizmetleri konusunda görüşmelerimiz devam ediyor.

Uzun yıllar sonra bu tesisi halkımıza kazandırmayı amaçlıyoruz.

Merkez Bankası, Planlama İnşaat Dairesi ve ilgili sivil toplum örgütleri olarak hepimiz seferber olduk.

Bina nihai temizlik aşamasına gelecek ve Yaşam Evi’nde yaşam başlayacak.” şeklinde konuştu.

“Hepimiz Bir Gün Yaşlanacağız”

Kalkanlı Yaşam Evi’ne önemli yatırımlar yaptıklarını, 30’a yakın yeni klima takıldığını, binanın merkezi ısıtma sisteminin yenilendiğini ve 70’e yakın odanın tadilatının gerçekleştirildiğini kaydeden Gardiyanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti KEİ Ofisi tarafından sağlanan kaynakla, Kalkanlı Yaşam Evi’nde yaklaşık 7 milyonluk bir ihale sürecine girdiklerini söyledi.

Dış çatı tamiratı ve izolasyonu yapılan binanın iç tadilatının da devam ettiğini belirten Gardiyanoğlu, “Yaklaşık bir ay içinde Kalkanlı Yaşam Evi, hem demirbaşı hem de binasıyla, yaşlılara çağdaş ve hijyenik bir hizmet sunacak bir tesis haline gelecek.” dedi.

BU HABER SENİN İÇİN  Döviz Kurları (31 Temmuz 2024)

Yaşam Evi’ndeki personel sayısının artırılacağını da sözlerine ekleyen Gardiyanoğlu, “Hepimiz bir gün yaşlanacağız.

Yaşlılarımıza hizmet veren tesislerin hep ihmalle ve kötü bir şekilde anılmasını istemiyoruz.

Kalkanlı Yaşam Evi gerçekten bir yaşam evi haline gelecek.” ifadelerini kullandı.

Girne 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nin de tadilatının yapıldığını ve merkezin yenilenerek Eylül ortasında hizmete açılacağını belirtti.

Down Kafe’nin Tadilatı 10 Gün İçinde Tamamlanacak

Mağusa’daki İrfan Nadir 18 yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nde hizmet veren Down Kafe’nin tadilatının 10 gün içinde tamamlanacağı müjdesini veren Gardiyanoğlu, KKTC’de 400’e yakın otizmli çocuğun bulunduğunu, ancak henüz bir otizm merkezinin olmadığını vurgulayarak, otizmli çocuklar için bir merkez açmak üzere incelemelere başladıklarını söyledi.

Yıllardır inşaatı yarım kalan Lapta Huzurevi için gerek yerel kaynaklardan gerekse devlet özel işbirliği ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gardiyanoğlu, Lefke ilçesinde Zakkum Tatil Köyü olarak bilinen tesisi otel konseptinde bir huzurevine dönüştürmeyi planladıklarını ifade etti.

“Bunların hepsini hayırsever insanlarla, gönüllü kişilerle, özel ve devlet iş birliği ile yapıyoruz.

Gönüllü bir işverenimiz, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne engellilerimiz için 2 araç bağışında bulundu. Önümüzdeki ay 3 araç daha bağışta bulunulacak.” diyen Gardiyanoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in talimatları ve desteğiyle adanın her tarafında sosyal hizmet veren tesislerin aktif hale getirilmesi ve güçlendirilmesi için büyük bir gayretle çalıştıklarını dile getirdi.

Muhaceret Affına Şu Ana Kadar 1400’e Yakın Başvuru

Yürürlüğe giren Muhaceret Affı hakkında da bilgi veren Bakan Gardiyanoğlu, bu affın diğer aflardan farklı olduğunu ve başvuracak kişilerin çalışma hayatına dahil olmaları gerektiğini hatırlattı. Şu ana kadar 1400’e yakın başvuru yapıldığını belirten Gardiyanoğlu, kayıt dışına düşen herkesin bu affa başvurabileceğini ifade etti.

Bakan Gardiyanoğlu, af ile birlikte istatistik verilerin ortaya çıkacağını ve çalışma hayatına dair önemli bir veri toplanacağını kaydetti.

BU HABER SENİN İÇİN  Boğazköy'de Kamuya Açık Alanda Kavga: Yaralı Var

Af süreci tamamlandıktan sonra çıkarılacak derslerin önemli olduğunu vurgulayan Gardiyanoğlu, “Bu ülkeye her getirdiğiniz kişiden işveren ve devlet de sorumludur. Çalışma hayatı ile ilgili ciddi tedbirlerimiz var ve bunları sıklaştıracağız.

Ne yaptığımızı biliyoruz.” dedi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ