Cevdet Yılmaz’ın Maraş Buluşması’nda Önemli Açıklamaları
Cevdet Yılmaz, Maraş Buluşması’nda yaptığı önemli açıklamalarla dikkat çekti. Yerel sorunlara ve çözümlerine dair samimi görüşlerini paylaşan Yılmaz, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Maraş Buluşması’ndaki Açıklamaları
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı “Maraş Buluşması” etkinliğinde önemli mesajlar verdi.
Yılmaz, “Derdimiz millete hizmet etmek, sizlerin sorunlarını çözmek, daha müreffeh ve daha iyi bir ortamda yaşamanızı sağlamak.
Eğer buna bir nebze katkımız olabiliyorsa, ne mutlu bize.
Bütün çabamız bu.” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, etkinlik kapsamında gerçekleştirdikleri toplantılardan birinin elektrik konusu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın başkanlığında, Başbakan, bakanlar, muhalefet parti temsilcileri ve ilgili paydaşların katılımıyla önemli meseleleri masaya yatırdıklarını ifade etti.
Yılmaz, “Güzel ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik.” dedi.
Toplantıda, daha önce KKTC’ye gönderdikleri Enerji Bakanlığı heyetinin tespit ettiği sorunlar ve aksayan yönler hakkında sunum yapıldığını belirten Yılmaz, kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri sıraladıklarını vurguladı.
Yılmaz, “Belli adımları atmaya başlamış durumdayız.
Diğerlerini de belirli bir takvim içerisinde gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Elektrik Sorununa Köklü Çözüm
Elektriğin hem sosyal hem de ekonomik açıdan kritik bir mesele olduğunu vurgulayan Yılmaz, enerji konusunda kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirtti.
Kısa vadede tedbirler aldıklarını ifade eden Yılmaz, köklü çözümün uzun vadede kablo ile sağlanacağını ve bu konuda önemli ilerlemeler kaydettiklerini kaydetti.
Yılmaz, “Geçmişte nasıl denizin altından suyu getirdiysek, inşallah elektriği de getireceğiz.
Anavatan ile KKTC böylece çok daha güçlü bağlarla birbirine bağlanmış olacak.” şeklinde konuştu.
Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Protokoller
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, dün imzalanan iki protokole de değindi.
Bunlardan biri, Girne Askeri Hastanesi’nden KKTC vatandaşlarının yararlanmasına ilişkinken, diğeri de KKTC’deki şehit yakınları ve gazilerin Türkiye’deki şehit yakınları ve gazilerin yararlandığı sosyal haklardan faydalanmasını öngörüyordu.
Yılmaz, Askeri Hastane’nin el verdiği kapasitede KKTC vatandaşlarına da hizmet vereceğini belirtti ve “Şehitlerimiz, gazilerimiz omuz omuza mücadele ettiler.
Hiçbir şekilde onları birbirinden ayıramayız.
Mücahitler ve Mehmetçik, bu vatan için en değerli varlıklarını canlarını feda ettiler.
Bizim de onların emanetine sahip çıkmamız gerekiyor.” dedi.
KKTC’nin Yanındayız
Yılmaz, “Büyük bir mali ve iktisadi iş birliği programımız var” diyerek, KKTC’nin ekonomik gelişmesine ve sosyal kalkınmasına destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
Yılmaz, şu şekilde devam etti:
- “Bir taraftan da siyasi olarak KKTC’nin yanındayız.
Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, çok güzel bir duruş sergiliyor. ‘Bir gerçeklik var’ diyor, ‘iki devlet var, bunu herkesin görmesi lazım’ diyor.
Uluslararası eşitlikten ve egemenlikten bahsediyor.”
- “Dolayısıyla bütün bu gerçekler bizim de gerçeklerimiz.
Biz de sonuna kadar KKTC hükümetlerinin bu politikalarını destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.”
KKTC’nin Huzurlu Coğrafyası
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, dünyada Barış Harekatı’ndan bu yana geçen 50 yıllık süreçte en huzurlu coğrafyalardan birinin KKTC olduğunu belirterek, “KKTC, 50 yıldır huzur ve güven içinde yaşadı.
Bu, kendiliğinden olmadı.
Burada yapılan büyük fedakarlıklar var, hepsini şükranla anıyoruz.” dedi.
Gerçekler Üzerinden Çözüm Arayışı
Yılmaz, 50 yılın bir devlet oluşumu sağladığını ve 40 yıldır KKTC Devleti gerçeğinin var olduğunu vurgulayarak, “Bu gerçekleri görmeden burada bir çözüm olmaz.
Geçmişte denenmiş ve sonuç alınamamış yöntemleri tekrar gündeme getirenler bir sonuç üretemeyeceklerdir.
Biz, bu gerçeklerden hareketle çözüm istiyoruz ama bu gerçeklere dayalı, eşitlik ve adalet temelinde bir çözüm istiyoruz.” dedi.
Sosyal Medya ve Sinema Üzerinden Karalama Çabaları
Yılmaz, “Famagusta” dizisini örnek göstererek, bazı kesimlerin sosyal medya platformları üzerinden karalama yapmaya çalıştığını vurguladı. “Hiçbir senaryo tarihi gerçekleri örtemez.
Enosis hayalleriyle darbe yapanları bu tarih unutmadı.
EOKA çetelerinin zulümlerini de unutmadık.
Ne derlerse desinler, tarih ortada.” şeklinde konuştu.
Yılmaz, bu konuda ilgili platformlarla Türkiye’de ve KKTC’de bu yayınların yapılmaması konusunda uzlaşmaya varıldığına dair bilgiler aldıklarını ifade etti.
Gazimağusa’da Yeni Sağlık Ocağı
Gazimağusa bölgesindeki altyapı çalışmalarına da değinen Yılmaz, bu bölgede sağlık, altyapı ve yol gibi birçok alanda önemli projelerin hayata geçirildiğini belirtti. 1000 metrekare büyüklüğünde, tam donanımlı yeni bir sağlık merkezi inşaatı için Türkiye olarak 55 milyon TL kaynak tahsis ettiklerini ifade etti.
Yılmaz, ihale sürecinin tamamlandığını ve temel atma töreninin bu ay içerisinde gerçekleştirileceğini, inşaatın 8 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Adalet Süreci ve Narenciye Sorunları
Şampiyon Melekler’e de rahmet dileyen Yılmaz, adli sürecin titizlikle yürütüldüğünü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda adaletin en doğru kararını vereceğine inandığını söyledi.
Ayrıca, Türkiye’de ve KKTC’de narenciye rekoltesinin yüksek olması nedeniyle yaşanan sorunların bu yıl yaşanmaması adına çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Yılmaz, “Kaderimiz bir, geçmişimiz bir, geleceğimiz bir.
Dolayısıyla gönül birliği, fikir birliği ve emek birliği içinde hep birlikte geleceği inşa edeceğiz.
Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün de yüzyılıdır.
Birlikte daha güçlü bir geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.