CezeriFest Kapanış Programında 3D Tasarım Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

CezeriFest kapanış programında 3D tasarım yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Yaratıcı projelerin sergilendiği etkinlikte, en iyi tasarımlar ödüllendirildi. Detaylar ve kazananlar için haberimizi okuyun.

CezeriFest Kapanış Programında 3D Tasarım Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

TİKA’nın CezeriFest Kapanış Programında 3D Tasarım Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) ev sahipliğinde düzenlenen CezeriFest’in kapanış programında, heyecan dolu 3D Tasarım ve 3D Baskı Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen CezeriFest, “Eğitim İçin Tasarla” temasıyla 9-12 Aralık tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

Festival, Bangladeş, Kırgızistan, Pakistan, Tanzanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ukrayna’dan katılımcıları bir araya getirerek uluslararası bir platform oluşturdu.

Katılımcılar, üç boyutlu yazıcı teknolojisini kullanarak eğitime katkı sağlayacak yenilikçi projeler geliştirdiler.

Yarışmaya toplamda 54 proje ile başvuruda bulunuldu ve 5 jüri üyesi, projeleri titizlikle değerlendirerek kazananları belirledi.

  • Birincilik ödülü: “Kıbrıs – Team Techno Eul”
  • İkincilik ödülü: “Ukrayna Team L&A”
  • Üçüncülük ödülü: “Pakistan Team CTTI İslamabad”

Pakistan ekibi, üç boyutlu yazıcı kullanarak araba süspansiyonunun ve diferansiyelinin modelini oluştururken, Ukrayna ekibi elektrik akımının üç boyutlu görselleştirilmesini anlatan bir model geliştirdi.

Kıbrıs ekibi ise sarkaç gibi deney düzenekleri tasarlayarak ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki eğitimlere katkıda bulunmayı hedefledi.

TİKA Başkanı Kayalar’dan Önemli Açıklamalar

TİKA Başkanı Serkan Kayalar, kazanan takımlara ödüllerini takdim ederken, organizasyonun önemine vurgu yaptı.

Kayalar, “Belirli tematik başlıklar altında gerçekleştirilecek olan bu teknoloji yarışmasının her yıl yapılmasını planlıyoruz.

CezeriFest’in ilkini bugün başarıyla tamamlamış olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz.” dedi.

Kayalar, “Robotların babası” olarak anılan mucit İsmail El Cezeri’den ismini alan bu organizasyonun, TİKA’nın vizyonunu ve Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik birikimini dünyaya yayma misyonunu yansıttığını belirtti.

El Cezeri’yi İslam dünyasının yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından biri olarak tanımlayan Kayalar, bu organizasyon aracılığıyla Cezeri ismini global ölçekte yaymak adına önemli adımlar attıklarını ifade etti.

BU HABER SENİN İÇİN  Bloomberg Businessweek Türkiye'nin 63. Sayısı: Borsa İstanbul'da İzlenmesi Gereken 30 Şirket

Kayalar, “Cezeri ismini Güney Afrika’dan Moğolistan’a, Bosna-Hersek’ten Bangladeş’e kadar 20’ye yakın ülkede açtığımız Cezeri Lab’ler ve 10’a yakın ülkede gerçekleştirdiğimiz Cezeri Studio’lar aracılığıyla dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de üretilen cihazlar ve laboratuvar altyapılarının gençlerin üç boyutlu tasarım, modelleme, robotik ve mekatronik alanlarında yetkinlik kazanmasını sağladığını belirten Kayalar, CezeriFest kapsamında düzenlenen 3D Tasarım ve 3D Baskı Yarışması’na katılan projelerin teknik başarının ötesinde yaratıcı düşünceyi, sürdürülebilirliği ve eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen çözümleri temsil ettiğini vurguladı.

Festivalin kapanış programında ayrıca İstanbul Cezeri Müzesi’nin eserlerinden oluşan bir serginin yanı sıra, büyük ölçekli teknoloji laboratuvarı Cezeri Lab’ın ve daha küçük ölçekteki Cezeri Studio’nun tanıtım videoları da katılımcılarla paylaşıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ