Çiğ Börek Tarifi
Malzemeler
250 gr.
Kıyma
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun.
Bir miktar unu tezgaha serpin.
Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun.
Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın.
Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin.
Hepsini birlikte iyice yoğurun.
Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun.
Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin.
Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın.
Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın.
Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.