Çilek Reçeli Malzemeleri
Çilek Reçeli Yapılışı
Ülkemizin en nadide meyvelerinden önde gelen, çarşıda pazarda kokusuyla bizi mest eden çilek mevsimi adım atmıştır.
Sizlere çilek reçeli tarifimizi keyifle sunarız.
Ilk olarak çileklerimin yapraklarını koparıp, güzelce yıkıyoruz. 1 kilogram çileğimizin üstüne 1 kilogram şekerimizi serperek, bir gece süresince bekletiyoruz.
Buradaki amaç çileğin şekerle özdeşleşip, suyunun çıkmasıdır..
Bir tencereye alınan şekerli çilek karışımı ve tereyağını da ilave ederek orta ateşte ortalama 40-45 dakika pişirilir.
Bir kaşık yardımıyla (tahta olursa daha iyi olur) kaynadıkça çıkan köpükleri üstünden alınır.
Ocaktan almadan birazcık ilkin çeyrek limonumuzu da sıkıyoruz.
Böylelikle çileğimiz hoş bir esansa haiz oluyor, bozulması engelleniyor ve rengi parlak oluyor.
Reçelimizi sıcakken kavanozlara aktarıyoruz.
Kavanozların ağızlarını sıkıca kapatıyoruz.
Soğuduktan sonrasında buzdolabında muhafaza edip arzu ettiğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Hem sıhhatli, hem ergonomik mis şeklinde reçelimiz, Afiyetle yiyin …
Geleceği sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi, 36 Milyon…
Lefkoşa Türk Belediyesi her eğitim-öğretim yılı başında olduğu gibi bu yılda belediye sınırları içerisindeki devlet…
***İLAN YALNIZCA GİRNE VE ÇEVRESİNDE İKAMET EDEN ADAYLAR İÇİNDİR******FOR ONLY NATIVE SPEAKERS OF TURKISH***PİYASANIN EN…
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Güney Kıbrıs'tan Technohoros ETHAL Dünya Barış Günü vesilesiyle ortak bir organizasyona…
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 2014 yılından beri yürüttüğü sürdürülebilir kalkınma çalışmaları kapsamında Avrupa Birliği’ne sunduğu Kanlıdere…
Sel felaketleri ve dere taşkınlarına karşı Kanlıdere ve onu besleyen diğer kolların ıslah edilmesi yanında yürüyüş ve…
This website uses cookies.