“Çözüm ve barış için mücadeleye devam ediyoruz”

“Çözüm ve barış için mücadeleye devam ediyoruz”
reklam alani


Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, adada çözüm ve barış için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 

Eylem, “Çocuklarımıza kan, gözyaşı yaşatmayacak bir gelecek inşa etmek istiyoruz” diyerek, 20 Temmuz 1974’ün 50. yıldönümünde TBMM’den  geçirilen tezkereye değindi. 

Eylem açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Tezkereye göre, iki devletli çözüm siyasetinin kalıcı barışı sağlamanın tek yolu olduğu ileri sürülmüştür. 11 Temmuz 1959’da Zürih’te imzalanan ‘Garanti Anlaşmasına’ göre; ‘Yunanistan, İngiltere ve Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, ülke bütünlüğünü, güvenliğini ve Anayasanın temel maddeleriyle oluşan durumu tanırlar ve garanti ederler.” 

Eylem açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bölücü, ayrılıkçı, Enosisçi, taksimci politikalar nedeniyle binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, binlercesi evinden yerinden olmuştur. Biz Kıbrıslı Türkler adamızda çatışma veya savaş istemiyoruz. BM aracılığıyla yıllardır yapılan görüşmelerde altına imza atılan uzlaşı noktalarının yok sayılmasını da kabul etmiyoruz.

Tüm bunlara karşı yıllardır mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz.”

BU HABER SENİN İÇİN  Fikri Ataoğlu İngiltere'deki ilk Kıbrıslı Türk parlamenter Nesil Çalışkan'ı tebrik etti
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ