Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençlere İŞKUR Gençlik Programı Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençler için İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarını açıkladı. Bu program, gençlerin istihdamını artırmayı ve iş dünyasına katılımlarını desteklemeyi hedefliyor. Gençler için yeni fırsatlar burada!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençlere İŞKUR Gençlik Programı Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençlere Müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım ve İŞKUR Gençlik Programının Başlatılması Toplantısı’na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, İŞKUR Gençlik Programının bugün itibarıyla hayata geçirildiğini duyurdu.

Erdoğan, “Gençlerimize yönelik önemli bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Üniversite öğrencileri için hazırladığımız İŞKUR Gençlik Programımız artık devrede.

Bu program sayesinde gençlerimiz, üniversite eğitimlerini sürdürürken, kendilerini geliştirebilecekleri pek çok alanda yer alabilecekler.” dedi.

Bu program kapsamında katılımcılar, ARGE faaliyetleri, laboratuvar çalışmaları, akademik ve bilimsel projeler, bilgi ve teknoloji sistemleri gibi çeşitli alanlarda bilgi ve deneyim kazanma fırsatına sahip olacaklar.

Erdoğan, “İŞKUR Gençlik Programı, her üniversitenin kendi öğrencilerine özel olarak haftada en fazla 3 güne kadar kısmi süreli katılım modeli ile uygulanacak.

Programdan, hane gelirleri asgari ücretin 3 katının altında olan öğrencilerimiz faydalanabilecek.

Günlük 1.083 lira ödeme ile programı ayda 5 gün katılacak öğrencilerimize toplamda 5.415 lira, 14 gün katılacak olanlara ise yaklaşık 15.162 lira destek vereceğiz.

Ayrıca, katılımcıların kısa vadeli sigorta primlerini de karşılayacağız.

Bu yıl programdan 200 bin, önümüzdeki 4 yıl boyunca ise toplam 1 milyon üniversiteli gencimizin yararlanmasını planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, kampüslerde ve üniversitelerin çalışma alanlarında düzenlenecek programlarla, öğrencilerin iş arama, finansal okuryazarlık, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri gibi eğitimler alacaklarını da vurguladı.

Küresel Ekonomideki Değişimler ve Türkiye’nin Stratejisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2.

Dünya Savaşı sonrası kurulan uluslararası sistemin günümüzde iktisadi, siyasi ve ticari ilişkiler açısından sancılı bir dönüşüm yaşadığını belirtti. “Küresel ekonominin dinamikleri değişirken, ticari rekabet aynı oranda sertleşiyor.

BU HABER SENİN İÇİN  2025 Avustralya Açık Tenis Turnuvası Detayları

Jeopolitik mücadeleler ise farklı bölgelerde eskisinden çok daha farklı bir şekilde ortaya çıkıyor.” diyerek, Amerika ve Avrupa kıtasında son dönemde yaşanan tartışmaları dikkatle takip ettiklerini ifade etti.

Ticaret savaşlarının ve küresel sistemi domine etmeye çalışan aktörler arasındaki rekabetin giderek kızıştığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye olarak bu sarsıntılı süreçte hem riskleri hem de fırsatları titizlikle değerlendirdiklerini belirtti. “İş gücü piyasaları başta olmak üzere ekonomi ve ticaretteki yol haritamızı gözden geçiriyoruz.

Bölgesel ve küresel gelişmelere uygun orta ve uzun vadeli hedefler belirliyoruz.” dedi.

Erdoğan, ekonomik kalkınma ile toplumsal refahın güçlendirilmesinin, iş gücü piyasasındaki sorunların analiz edilmesini ve uzun vadeli stratejilerin oluşturulmasını zorunlu kıldığını belirterek, “Detaylarını birazdan paylaşacağımız Ulusal İstihdam Stratejisi ve Eylem Planları, tüm bu çabalarımızın somut neticelerindendir. 2025-2028 dönemini kapsayan strateji ve eylem planı, iş gücü piyasalarının ihtiyaçları göz önüne alınarak oluşturuldu.” dedi.

Ulusal İstihdam Stratejisi ve Eylem Planının Detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal İstihdam Stratejisi’nde dört temel politika alanı çerçevesinde belirlenen yeni hedefler ve 90 eylem maddesi bulunduğunu ifade etti. “Strateji belgemizin ilk politika alanı, iş gücü piyasalarında yeşil ve dijital dönüşüm ile beceri uyumunun geliştirilmesidir.

Eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi amaçlanan bu politika alanı kapsamında, eylem planındaki 33 eylem maddesi ile Türkiye’nin beceri ekosistemini güçlendireceğiz.

Yeşil ve dijital dönüşüm sürecinin çalışma hayatına etkileri, fırsat ve riskler göz önüne alınarak belirlenecek.” şeklinde ekledi.

  • Kadınların, engellilerin ve yaşlıların iş gücü piyasasına katılımı ve istihdam oranları artırılacak.
  • Kadın-erkek fırsat eşitliği güçlendirilecek.
  • Yabancı iş gücünün kayıtlı istihdamı desteklenecek.
  • Çalışma hayatında temel hakların korunması sağlanacak.
  • Kayıt dışı istihdamın önüne geçilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede “Engelli vatandaşlarımızın iş gücüne katılımını teşvik etmek için iş yerlerindeki fiziki ve sosyal erişilebilirliğin artırılmasına yönelik çalışmalar desteklenecek.” değerlendirmesini yaptı.

BU HABER SENİN İÇİN  Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği Fenercioğlu Şirketler Grubu'nu Üye Olarak Kabul Etti

Benzer şekilde, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden azami ölçüde faydalanmak için birçok yeni uygulamanın hayata geçirileceğini belirten Erdoğan, “Strateji belgemizin üçüncü politika alanı, sosyal koruma ve istihdam ilişkisinin güçlendirilmesidir.

Eylem planımızdaki 18 eylem maddesiyle, çalışma hayatında temel hakların korunması sağlanacak, ayrımcılıkla mücadele edilecek ve insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı oluşturulacaktır.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ