Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bolu Mengen Belediye Başkanı Vural Tural’ı Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bolu Mengen Belediye Başkanı Vural Tural’ı kabul ederek, bölgesel gelişmeler ve işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret, iki lider arasındaki dostluk ve işbirliğini pekiştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bolu Mengen Belediye Başkanı Vural Tural’ı Kabul Etti
reklam alani

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bolu Mengen Belediye Başkanı Vural Tural’ı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tatar, bu anlamlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki taraf arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Tatar, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın, Kıbrıs Türkü’nü özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturduğunu hatırlattı.

Bu harekatın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurulmasına zemin hazırladığını ifade eden Tatar, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olarak KKTC’yi güçlendirme hedeflerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bolu Mengen Belediye Başkanı Vural Tural'ı Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk milletinin Mavi Vatan’daki haklarını koruma arzusuyla, devleti güçlendirmek adına ekonomik, ticari ve kültürel faaliyetlerin artırılmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Bu çabaların, milli bir şeref olduğunu vurguladı.

– Vural Tural’ın Açıklamaları

Bolu Mengen Belediye Başkanı Vural Tural ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmaktan ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı makamında ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Tural, Kıbrıs Türk halkının haklı davasında her zaman yanlarında olduklarını belirterek, iki toplum arasındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bolu Mengen Belediye Başkanı Vural Tural'ı Kabul Etti

BU HABER SENİN İÇİN  KKTC'ye İzin Olmadan Hayvan İthalatı Girişimi
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ