Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Heyetini Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Heyeti’ni kabul etti. Görüşmede, insan kaynakları politikaları ve iş birliği konuları ele alındı. Detaylar için haberimizi okuyun.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Heyetini Kabul Etti
reklam alani

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Türkiye Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Heyetini Kabulü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Türkiye Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Heyetini Kabulü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Salim Atay ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin tecrübelerini ve çalışmalarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile paylaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kıbrıs Türkü’nün egemenlik ve eşitlik hakları ile kendi devletiyle yoluna devam edebilmesi, kurumsal yapının güçlendirilmesi gibi konularda KKTC ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunduğunu hatırlatarak, bu meselelerde insan kaynaklarının çalışmalarının kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Beşeri sermayenin, günümüzde teknoloji ve yapay zekanın hızla gelişmesine rağmen hala büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerin yetiştirilmesi, eğitimi ve gelenek ile göreneklerin sürdürülmesinin devletin devamlılığı açısından elzem olduğunu ifade etti.

KKTC’nin kamu çalışanlarının ve devletle bağlantılı bazı kurum ve kuruluşların insan kaynaklarının sınavla işe alınması ve liyakate dayalı düzenlemelerin yapılmasında Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’nın ve üyelerinin sorumluluk taşıdığını belirten Tatar, Kamu Hizmeti Komisyonu’na olan güveninin tam olduğunu dile getirdi.

Devlet yapısının güçlendirilmesi, KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki Türk devleti olarak potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebilmesi, refah ve mutluluk içinde gelecek nesillere hizmet verebilmesi için çalışmalara büyük önem verilmesi gerektiğini ifade eden Tatar, “Desteğiniz çok kıymetlidir.

Teşekkür ederiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Heyetini Kabul Etti

Salim Atay’ın Bilgilendirmesi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Salim Atay ise, Türkiye Cumhuriyeti’nde 2018 yılında başkanlık sistemine geçiş ile kurulan dört ofisten biri olan İnsan Kaynakları Ofisi’nin faaliyetleri hakkında Cumhurbaşkanı Tatar’a detaylı bilgi verdi.

Atay, ofisin insan kaynakları alanında yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekti.

Kabulde, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer Köseoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Aydın Akkurt da hazır bulundu.

BU HABER SENİN İÇİN  Türkiye’nin Yeni Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim Göreve Başladı

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ