Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Maymun Çiçeği Virüsü Açıklaması

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maymun Çiçeği Virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Virüsün etkileri, alınan önlemler ve halk sağlığına yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiye ulaşın.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Maymun Çiçeği Virüsü Açıklaması
reklam alani

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Uluslararası önemi haiz halk sağlığı acil durumu” olarak ilan edilen maymun çiçeği virüsü salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tatar şu ifadeleri kullandı: “Bilindiği üzere, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ – WHO), 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü aldığı kararla Afrika’yı etkisi altına alan maymun çiçeği (Monkeypox / Mpox) virüsü salgını nedeniyle ‘Uluslararası önemi haiz halk sağlığı acil durumu’ ilan etmiştir.

Küresel acil durum ilan edilmesiyle birlikte, Maymun Çiçeği Virüsü ve Hastalığı ile ilgili genel bilgiler paylaşılmış olmakla birlikte, salgın ile ilgili henüz herhangi bir düzenleme veya kural belirlenmemiştir.”

Tatar, ülke olarak üzerlerine düşen temel sorumlulukların önemine vurgu yaparak, “Bu bağlamda, her türlü bulaşıcı hastalıkta olduğu gibi kişisel hijyenimize dikkat etmek, toplu alanlarda yakın temaslardan kaçınmak öncelikli önlemlerimiz arasında her zaman olacaktır.” dedi.

Ayrıca, devletin temel görevleri çerçevesinde halkın ve ülkeyi ziyaret eden misafirlerin sağlıklarını korumak adına, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde;

  • Başbakanlık,
  • Sağlık Bakanlığı,
  • Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi,
  • Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı,
  • Muaceret Dairesi,
  • Kıbrıs Türk Tabipler Birliği,
  • Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği

gibi ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek gerekli istişarelerin en kısa sürede gerçekleştirileceğini, bir yol haritası belirleneceğini ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Tatar, halkı dikkatli olmaya ve “maymun çiçeği virüsü ile ilgili yapılacak yanıltıcı açıklamalara itibar etmemeye” davet etti ve devletin yetkili organlarından yapılacak açıklamalar doğrultusunda hareket edilmesinin önemine vurgu yaptı. “Sağlıklı günler dileklerimle.” dedi.

BU HABER SENİN İÇİN  KKTC Cumhurbaşkanlığı - Cumhurbaşkanlığı Tarih ve Araştırma Komitesi Başkanı Hasan Topal, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50'nci yılı kutlama etkinlikleri koordinasyon toplantısına katıldı
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ