Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın KKTC’nin Stratejik Önemi ve Ekonomik Gelişimi Üzerine Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin stratejik önemi ve ekonomik gelişimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Bu yazıda, Tatar’ın vizyonunu ve KKTC’nin geleceği üzerindeki etkilerini keşfedin.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın KKTC’nin Stratejik Önemi ve Ekonomik Gelişimi Üzerine Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin, stratejik konumu ve doğal kaynaklarıyla bütün Türk dünyasının Akdeniz’e açılan kapısı olduğunu vurguladı.

Tatar, KKTC’nin limanları, hava sahası üzerindeki etkinliği, mavi vatanın değeri ve lojistik üs olma kapasitesi ile önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Ekonomik gelişimin sağlanmasında uluslararası yatırımların kritik rolüne dikkat çeken Tatar, “KKTC, izolasyon ve ambargolar kaldırıldığında çok daha hızlı bir şekilde büyüyüp gelişecektir.” dedi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Belçika’daki Türk iş dünyası toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Brüksel Temsilciliği’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tatar, KKTC’nin kendine has siyasi meseleleri olduğunu ifade etti. “Dünya bizi tam anlamıyla tanımadığı ve üzerimizde hala ambargolar bulunduğu için bazı zorluklarla karşı karşıyayız; ancak buna rağmen 1974’ten bu yana sürekli olarak ekonomik büyüme ve gelişme sağlanmaktadır.” diye ekledi.

Turizm ve Hava Taşımacılığı

Turizm ve Hava Taşımacılığı

KKTC’de özellikle turizm sektörünün büyük bir gelişim gösterdiğini belirten Tatar, geçmişte KKTC’ye düzenlenen uçak seferlerinin oldukça kısıtlı olduğunu hatırlattı. “Artık İstanbul’dan Ercan Havalimanı’na günde 12 sefer, Ankara’dan ise günde 6 sefer yapılmaktadır.” dedi.

Tatar, Türkiye’nin çeşitli illerinden KKTC’ye sıkça uçuşlar düzenlendiğini ve şu anda yılda 2 milyon geliş, 2 milyon dönüş yolculuğu yapıldığını ifade ederek, bu sayının önümüzdeki 10 yıl içinde 6-7 milyona ulaşmasını beklediğini söyledi.

Altyapı Gelişmeleri

Ercan Havalimanı’nın kapasitelerinin artırıldığını belirten Tatar, yıllık kapasitenin 2 milyondan 10 milyona yükseltildiğini, ayrıca ayrılan rezervlerle bu kapasitenin kısa sürede 15 milyona çıkarılabileceğini vurguladı.

BU HABER SENİN İÇİN  Spor camiası yasta! Süleyman Göktaş hayatını kaybetti

Turizm ve eğitimin yanı sıra KKTC’ye Türkiye’den gelen suyun tarımsal faaliyetlerde de büyük katkı sağladığını anlattı.

KKTC’de yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde “Günsel” isimli elektrikli otomobilin üretildiğini belirten Tatar, yazılım alanında da önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Tatar, “KKTC bir marka değeri haline gelmiştir.

Dünyadaki ilk 1000 üniversite arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi gibi üç üniversitemiz bulunmaktadır.” dedi.

Barış ve Huzur Vurgusu

Barış ve Huzur Vurgusu

Tatar, “Karşı tarafın haksız uygulamalarına rağmen bağımsız bir Türk devleti olarak yerimizi alıyoruz.” diyerek, Kıbrıs’ta 50 yıldır barış, huzur ve güvenliğin sağlandığını vurguladı.

KKTC’nin iklimi, havası, yeşili, mavisi ve coğrafi konumuyla çok avantajlı bir cazibe merkezi olduğunu belirten Tatar, bu özelliklerin KKTC’yi daha da değerli kıldığını ifade etti.

Uluslararası Destek

Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal da toplantıda söz alarak, “Türkiye olarak her zaman KKTC’nin, Kıbrıs Türkü’nün yanındayız.

Milli davamız Kıbrıs meselesine ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” dedi.

Uysal, “Adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm, ancak Ada’nın gerçeklerini esas alan bir yaklaşımla mümkündür.” diyerek, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün yeniden tescil edilmesinin çözümün anahtarı olduğunu belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ