Categories: Manşet

Cumhurbaşkanı Tatar Antalya’da Gastronomi Fuarı’nda konuştu


Türkiye’nin gastronomide çok geliştiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de Osmanlı mutfağının izlerinin görüldüğünü ifade etti.

İngiliz, Rum ve Yunanlıların Kıbrıslı Türklere baskı yaptığı dönemlerde yenilebilir otların da Kıbrıs Türk mutfağında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını mutfağıyla da ön plana çıktığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, hellimi, şeftali kebabı, ceviz macunu ve birbirinden lezzetli tatları ile Kıbrıs Türk mutfağının gelişmeye devam ettiğini kaydetti.

Meryem GÜÇLÜ

1992 Doğlumlu Bir Ekonomi Yazarı

Share
Published by
Meryem GÜÇLÜ

Recent Posts

Ana taşıyıcı hattı devreye almak için hafta sonu Mehmet Akif Caddesi’nde son kez trafik düzenlemesi yapılıyor

Geleceği sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi, 36 Milyon…

1 gün ago

LTB, başkentteki okullarda hazırlıkları tamamladı

Lefkoşa Türk Belediyesi her eğitim-öğretim yılı başında olduğu gibi bu yılda belediye sınırları içerisindeki devlet…

2 gün ago

FİNANSAL PİYASALARDA TECRÜBELİ CALL CENTER ARANIYOR

 ***İLAN YALNIZCA GİRNE VE ÇEVRESİNDE İKAMET EDEN ADAYLAR İÇİNDİR******FOR ONLY NATIVE SPEAKERS OF TURKISH***PİYASANIN EN…

2 gün ago

Fiakas oyunu Kumarcılar Hanı’nda sahnelendi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Güney Kıbrıs'tan Technohoros ETHAL Dünya Barış Günü vesilesiyle ortak bir organizasyona…

4 gün ago

Kanlıdere Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 2014 yılından beri yürüttüğü sürdürülebilir kalkınma çalışmaları kapsamında Avrupa Birliği’ne sunduğu Kanlıdere…

4 gün ago

Lefkoşa Şehir Parkuru – Kanlıdere Rehabilitasyonu ve Bisiklet ile Yürüyüş Parkuru Projesi

Sel felaketleri ve dere taşkınlarına karşı Kanlıdere ve onu besleyen diğer kolların ıslah edilmesi yanında yürüyüş ve…

1 hafta ago

This website uses cookies.