Dijital Dönüşüm ve Seyahat Acentaları: TÜRSAB’ın Yeni Yazılım Projeleri
Dijital dönüşüm sürecinde seyahat acentalarının rolü ve TÜRSAB’ın geliştirdiği yeni yazılım projeleri hakkında detaylı bilgi edinin. Seyahat endüstrisindeki yeniliklere ve dijital çözümlere dair en son gelişmeleri keşfedin.

HANDE BERKTAN
Dünya genelinde birçok sektörde olduğu gibi turizm alanında da dijital dönüşüm uygulamaları, sektörel büyümeyi hızlandıran önemli bir etken haline gelmiştir. Ülke ekonomisine sağladığı net döviz girdisi ile dikkat çeken turizm sektörü, dijitalleşme sürecine yönelerek, kişiselleştirilmiş deneyimler sunmakta, çok kanallı müşteri deneyimleri oluşturmaktadır.
Ayrıca, gerçek zamanlı pazarlama, mobil entegrasyon, mesajlaşma platformları, chatbotlar ve yapay zeka gibi modern araçlar sayesinde müşteri deneyimini yükseltmekte ve gelirlerini artırmayı hedeflemektedir.
BloombergHT.com için sorularımızı yanıtlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, dijital dönüşüm konusundaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Seyahat acentalarımızın bu değişen rekabet ortamına uyum sağlamaları konusunda destek olmak, meslek örgütü olarak bizim en önemli sorumluluklarımız arasında yer alıyor.
Dijitalleşme çerçevesinde, üyelerimizin TÜRSAB kart, plaka sorgulama, dijital doğrulama ve QR kod ile doğrulama sistemlerine erişebilecekleri bir mobil uygulama geliştirdik.
Seyahat acentalarının dijitalleşen dünyada meydana gelen son gelişmelere uyum sağlamalarını ve rekabet güçlerini artırarak, müşteri edinimi ve sadakatini oluşturmalarını hedefliyoruz.”
Acentalara yönelik yazılım projelerinin hayata geçirildiğini belirten Bağlıkaya, “Yüksek maliyetler yüzünden acenta yazılımlarına ulaşamayan üyelerimiz için seyahat rezervasyon, raporlama ve müşteri bilgileri gibi işlemleri sorunsuz bir şekilde sürdürebilmelerini sağlayacak yeni bir yazılım programı geliştirdik.
Bu programı acentalarımızın ücretsiz kullanımına sunduk.
Gelinen noktada, dijitalleşme süreçlerine daha aktif bir şekilde katılım göstermek artık sektörümüz için vazgeçilmez bir unsur haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
TÜRSAB dijital yol haritası raporuna göre, bir seyahat acentası, veri odaklı bir yaklaşım benimseyip seyahat eden müşterisinin tercihlerini dikkate alıyorsa, bu acentaların sunacakları hizmetlere müşterilerin %36’sının daha fazla ödeme yapabileceği belirtilmektedir.
Dijitalleşen dünyada turizmin geleceğinin ele alındığı 3.
TÜRSAB Turizm Kongresi’nde de konuşan Bağlıkaya, “Meslek örgütü olarak en önemli görevlerimizden biri, meslektaşlarımızın sektörle ilgili güncel bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.
Bu düşünceden hareketle kongremizi eğitim, iletişim ve dayanışma temaları etrafında gerçekleştiriyoruz.
Sürdürülebilirlik teması ile oluşturulacak anlayışın, turizmde bir yol haritası oluşturması gerekmektedir.
Mesleğimiz sürekli öğrenmeyi zorunlu kılıyor.
Meslek örgütü olarak en temel görevlerimizden biri, meslektaşlarımızın sektörle ilgili güncel bilgilere ulaşmalarını sağlamaktır” şeklinde açıklama yaptı.