Dışişleri Bakanlığı’ndan Güney Kıbrıs Sınır Kapıları ile İlgili Uyarı

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs sınır kapılarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Seyahat edenler için kritik bilgiler ve güncel durum hakkında detaylara ulaşmak için tıklayın.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Güney Kıbrıs Sınır Kapıları ile İlgili Uyarı
reklam alani

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, 10-11 Ağustos tarihlerinde Güney Kıbrıs ile kara sınır kapılarında gerçekleşecek olan eylemlere ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Bakanlık, bu süreçte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Bakanlığın açıklaması şu şekildedir:

BMBG yetkililerinden alınan bilgilere göre, 10 Ağustos 2024 tarihinde, saat 00:30 ile 03:00 arasında Metehan, Ledra Palas ve Lokmacı Kara Sınır Kapıları’nda, Rum tarafının düzenleyeceği “Isaak – Solomou’yu anma etkinliği” çerçevesinde çeşitli eylemler gerçekleştirilecektir.

Bu nedenle, belirtilen saat diliminde Rum tarafında giriş-çıkış işlemlerinin durdurulacağı bildirilmiştir.

Aynı gün, 10 Ağustos 2024 tarihinde saat 21:00’de, eylemcilerin Derinya Kara Sınır Kapısı’nda protesto eylemlerini gerçekleştirecekleri ve bu bağlamda söz konusu kapıda da Rum tarafındaki giriş-çıkış işlemlerinin durdurulacağı bilgisi alınmıştır.

11 Ağustos 2024 tarihinde ise, Derinya Kara Sınır Kapısı’nda protestocuların 07:30 ile 12:30 saatleri arasında planladıkları eylemlere bağlı olarak, bu kapıda giriş-çıkış işlemlerinin etkilenebileceği ifade edilmiştir.

Bu açıklamalar ışığında, vatandaşların söz konusu tarihlerde dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemle tavsiye edilmektedir.

BU HABER SENİN İÇİN  Yasin Ekrem Serim Lefkoşa Büyükelçisi Olarak Atandı
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ