Dünya Varlık, Borsa İstanbul’da Halka Arz ile Yatırımcılarla Buluşuyor

Dünya Varlık, Borsa İstanbul’da halka arz ile yatırımcılarla buluşuyor. Şirketin büyüme hedefleri ve yatırım fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinin. Geleceğinizi güvence altına almak için bu fırsatı kaçırmayın!

Dünya Varlık, Borsa İstanbul’da Halka Arz ile Yatırımcılarla Buluşuyor

Dünya Varlık, Borsa İstanbul’a Halka Arz Ediyor

Bankalar ve finansal kuruluşların alacak portföylerine yatırım yapan ve etkili tahsilat süreçlerini yöneten Dünya Varlık, Borsa İstanbul’da yatırımcılarla buluşmaya hazırlanıyor.

Halka arz sırasında, sermaye artırımı ve mevcut ortakların satışları ile birlikte toplamda 65 milyon 200 bin TL nominal değerli payların satış işlemi gerçekleştirilecek.

Eğer talep, satışa sunulan miktardan fazla olursa, mevcut ortaklardan Vector Holdings ve EBRD’ye ait toplam 13 milyon 40 bin TL nominal değerli payın ek satışı da opsiyon olarak değerlendirilebilecek.

Halka arz, 22, 23 ve 24 Ocak tarihlerinde, Info Yatırım liderliğinde 38,44 TL sabit fiyatla gerçekleştirilecek.

Satışa sunulan hisselerin yüzde 70’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 10’u ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilmiştir.

Halka arzdan elde edilen gelirlerin yüzde 70’i tahsili gecikmiş alacakların alımında, yüzde 30’u ise çeşitli finansal borçların ödenmesinde kullanılacak.

Dünya Varlık, 30 Eylül 2024 itibarıyla 5,6 milyar TL’lik toplam aktif büyüklüğü ile sektörde yüzde 19’luk bir paya sahiptir.

Aynı dönemde 5,3 milyar TL’lik net kredi büyüklüğü ile sektörün yaklaşık yüzde 24’ünü elinde bulunduran şirket, 1,8 milyar TL net faiz geliri ile de sektördeki payını yüzde 17 olarak kaydediyor.

Dünya Varlık’ın 30 Eylül 2024 itibarıyla son 12 aylık net karı ise 912 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

Hedef: Borcu Olanlara Finansal Özgürlük Sağlamak

Dünya Varlık’ın halka arzıyla hem şirketin hem de sektörün bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Genel Müdür Nida Çetin, şunları belirtti: “Şeffaflığı, görünür olmayı ve erişilebilir olmayı önemsiyoruz.

BU HABER SENİN İÇİN  Küresel Bankalarda Yapay Zeka Etkisi: 200.000 İşten Çıkarma Beklentisi

Halka arz, bu açıdan bizim için son derece kritik bir adım.” Çetin, bankaların ve finans kuruluşlarının verdiği kredilerden ödenmeyenleri devraldıklarını, ardından borçlularla bir ödeme planı üzerinde anlaşarak tahsilatı gerçekleştirdiklerini söyledi. “Böylece borçluları finansal özgürlüğüne kavuşturuyoruz.

Kişiye özel sunduğumuz ödeme seçenekleriyle şu ana kadar sağladığımız tahsilatın yüzde 80’ini karşılıklı mutabakata vararak, sulh yolu ile sonuçlandırmış olmaktan gurur duyuyoruz.”

Halka Arz Gelirinin Kullanım Alanları

Nida Çetin, halka arz gelirinin yüzde 70’inin tahsili gecikmiş alacak alımında kullanılacağını hatırlatarak, “Önümüzdeki dönemde bankaların yapmasını beklediğimiz tahsili gecikmiş alacak (TGA) satışlarına hazırlık yapıyoruz.

Dünya Varlık olarak bankalarda kullanılmamış ciddi limit boşlukları bulunan ve borçlanma seviyesi görece düşük bir firmayız.” dedi. Çetin, şirket giderlerini azaltmak, karlılıklarını artırmak ve özkaynaklarını güçlendirmek amacıyla halka arz gelirinin yüzde 30’unu finansal borçların ödemesinde kullanacaklarını belirtti.

Dünya Varlık’ın önümüzdeki yıllarda toplam aktifler, net kredi ve özkaynak büyüklüğünde sektör liderliğini sürdüreceğinin altını çizen Nida Çetin, şunları ekledi: “2012 yılından bu yana yaptığımız tahvil ihraçları sürecinde sermaye piyasası yatırımcıları ile kurduğumuz güven ortamı önemli bir avantaj sağlıyor.

Ayrıca EBRD ile imzaladığımız uzun vadeli kredi sözleşmeleri de Dünya Varlık’ın gücünü pekiştiriyor.” Çetin, operasyonel süreçlere yatırım yaparak verimliliklerini artırdıklarını ve gerçekleştirdikleri portföy yatırımlarıyla tahsilat performanslarını yükselttiklerini ifade etti.

“Güçlü sermayemiz, uluslararası tecrübeye sahip ortaklık yapımız, 17 yıllık sektör deneyimimiz ve 1.6 milyon borçluya ait veri ile sağladığımız avantaj yadsınamaz.

Halka arz, gelecekte çok daha güçlü ve kararlı adımlar atmamızı ve sektör öncüsü konumumuzu pekiştirmemizi sağlayacak.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ