Elon Musk GORA filmini izlemiş olmalı! SD karttan Kung Fu öğrenmesi için denek arıyor

Elon Musk GORA filmini izlemiş olmalı! SD karttan Kung Fu öğrenmesi için denek arıyor

 

Elon Musk, SD Kartla Kung Fu Öğrenmek İçin Denekler Arıyor!

Dünya iş sahnesinin en parlak yıldızlarından kabul edilen Elon Musk, sıradışı bir girişimle bir kez daha manşetlerde.

Bu kez, insan deneyleri yaşamına sıradışı bir giriş hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) alanındaki öncü şirketi Neuralink, Duyarlı Robotik İmplante Edilmiş Beyin-Bilgisayar Arayüzü olarak adlandırılan birinci derslik insan deneyi projesi için denekleri aramaya başladı.

Bu çığır açıcı girişim, Neuralink’in son “göster ve anlat” etkinliğinden derhal ilkin duyuruldu ve Musk’ın belirttiği tarihten tam dört ay sonrasında geldi.

Peki, Elon Musk ve Neuralink bu deneylerle neyi amaçlıyorlar?

Şirket, bu çarpıcı çalışmanın amacını şu şekilde açıklıyor: “N1 implantımızın ve R1 cerrahi robotumuzun güvenliğini değerlendirmek ve felçli bireylerin düşünceleriyle harici cihazları denetim edebilmelerini elde eden BCI’mızın başlangıç işlevselliğini değerlendirmek.”

Sadece buradaki büyük sual şu: Hangi bireyler bu çığır açıcı deneyler için başvurabilir?

Neuralink, insanlığın bilinmeyen sınırlarına doğru atılan bu adımda hangi profilleri arıyor?

Geleceğin sıradışı teknolojileriyle dolu bir dünyada, Elon Musk’un SD karttan Kung Fu öğrenme benzetmesi, insanoğlunun transhümanistik serüvenindeki son olarak gelişmeyi işaret ediyor.

Bu teknoloji, başta servikal omurilik yaralanması yada amyotrofik lateral skleroz (ALS) benzer biçimde nüzul nedenleriyle kuadripleji yaşayan bireyler olmak suretiyle, fizyolojik sınırlarını aşmak isteyen yürekli denekleri arıyor.

Sadece aslolan amaç, zihinsel yeteneklerin sınırlarını zorlamak ve bilinci bir uygulamaya aktararak evimizdeki akıllı teknolojileri yalnız fikir gücüyle denetim etmenin mümkün olabileceği bir geleceğe kapı aralamak.

BCI’lar (Beyin-Bilgisayar Arayüzleri), insan zihni ile makineler içinde bir köprü kurarak beynimizin karmaşık analog elektrik sinyallerini, makinelerin anlayabileceği dijital sinyallere çeviriyor.

Neuralink’in N1 sistemi, rakip Synchron’un Stentrode’undan değişik bir yaklaşım benimseyerek, robotik bir anahtar deliği ameliyatı (R1 robot cerrahı tarafınca meydana gelen) ile kuruluyor ve yüksek hassasiyetli Utah Dizini’nden oluşan ince prob kullanıyor.

BU HABER SENİN İÇİN  Bitcoin’de son durum ne? İşte değeri!

Bu prob dizisi, hastanın motor korteksine doldurularak buradaki elektriksel ikazları kaydetme görevini üstüne alıyor.

Neuralink açıklamasında, “BCI’mizin ilk hedefi, insanlara yalnızca düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar imlecini yada klavyesini denetim etme kabiliyeti kazandırmaktır” diyor.

Neuralink, 2017 yılından bu yana N1 sistemi üstünde çalışıyor ve endüstrinin ilerlemesine öncülük eden ilk ticari BCI geliştiren şirketlerden biri olarak öne çıkıyor.

Sadece, firmanın etik uyarılara ve hayvan deneyleri mevzusundaki tartışmalara karşın emek harcamaları devam ediyor.

Peki, siz bu mevzuda neler düşünüyorsunuz?

Bu hızla gelişen teknolojinin potansiyelini ve etik sorunları hakkında düşüncelerinizi lütfen yorumlar bölümünden paylaşın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ