Emekli Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Derviş Refiker’in Vefatı

Emekli Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Derviş Refiker’in vefatı, hukukun üstünlüğü ve adalet anlayışına katkı sağlayan önemli bir ismin kaybıdır. Refiker, kariyeri boyunca birçok önemli davaya imza atmış bir hukukçuydu.

Emekli Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Derviş Refiker’in Vefatı
reklam alani

Emekli Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Derviş Refiker, hayatını kaybetti.

Uzun bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Refiker’in vefat haberi, hukuk camiasında derin bir üzüntü yarattı. 1979-1984 yılları arasında avukatlık yapan Refiker, ardından yargıçlık kariyerine adım atmış ve bu süreçte, baktığı dava dosyalarına verdiği kararların üst mahkemece bozulmamış olmasıyla dikkat çekmiştir.

Talat Derviş Refiker için 19 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de Lefkoşa Mahkemeler Binası önünde Yüksek Mahkeme tarafından bir anma töreni düzenlenecek.

Törenin ardından İsmail Safa Camii’nde kılınacak öğle ve cenaze namazlarının ardından naaşı Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecektir.

Emekli Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Derviş Refiker'in Vefatı

Talat Derviş Refiker Kimdir?

Talat Derviş Refiker, 29 Temmuz 1949 tarihinde Lefkoşa’da dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimini Baf kasabasında tamamladıktan sonra, Baf Kurtuluş Lisesi’nin ‘Ticaret’ ve ‘Edebiyat’ bölümlerinden mezun olmuştur. 1965 yılında, henüz öğrenciyken mücahitlik hizmetine başlamış ve 1970 yılında terhis olmuştur.

Bu dönemde burslu olarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmış ve 1974 yılında mezun olmuştur.

Kıbrıs’a döndükten sonra avukatlık stajını tamamlayan Refiker, 5 Ocak 1979 tarihinde avukat olarak kaydolmuş ve Güzelyurt’ta mesleğini icra etmeye başlamıştır. 1 Şubat 1984 tarihinde Kaza Mahkemesi Yargıçlığı’na atanmış, ardından 1 Şubat 1991’de Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığı görevine yükselmiştir. 7 Nisan 1995 tarihinde Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na atanmıştır.

Görev süresi boyunca Güzelyurt ve Girne Kaza Mahkemeleri ile Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yargıç ve Mahkeme Başkanı olarak görev yapmıştır.

Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na atanmasından önce Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütmüştür. 13 Şubat 2006 tarihinde Yüksek Mahkeme Yargıcı olmuştur. 2014 yılında Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’ndan emekliye ayrılan Refiker, hukuk alanında yayınlanmış değerli eserler de bırakmıştır.

Talat Derviş Refiker, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kendisi, sadece mesleki kariyeri ile değil, aynı zamanda insani değerleri ve hukuk anlayışı ile de tüm çevresinde saygı görmüştür.

BU HABER SENİN İÇİN  Çatalköy-Esentepe Belediyesi'nden Teknecik Elektrik Santrali Açıklamaları

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ