Gazimağusa Limanı’nda Fırtına Sonrası Zarar ve İhmal

Gazimağusa Limanı’nda fırtına sonrası meydana gelen zararlar ve ihmal edilen önlemler üzerine detaylı bir inceleme. Doğal afetlerin etkileri ve limanın geleceği hakkında bilgi edinin.

Gazimağusa Limanı’nda Fırtına Sonrası Zarar ve İhmal

Gazimağusa Limanı’nda Şiddetli Fırtına Sonrası Zarar

Gazimağusa Limanı'nda Şiddetli Fırtına Sonrası Zarar

Gazimağusa Limanı, şiddetli fırtına nedeniyle büyük bir zarar gördü. 7 yıl önce yıkılan iskelenin yerine konulan yüzer dubaların bağlantı yerleri ve ayaklarından üçü çürüyen iskelenin dubaları, fırtınanın etkisiyle yerinden koparak büyük hasar oluşturdu.

Sedef BOŞNAK, Gazimağusa’daki fırtınanın yarattığı olumsuz etkileri anlatarak, bakımsızlık ve ilgisizliğin limanda neden olduğu sorunların altını çizdi.

Fırtına, yüzer dubaların bağlantı noktalarını ve gemi halatlarının takıldığı iskeledeki çürük babaları yerinden kopardı. İngilizler tarafından yapılan tarihi iskelenin, 7 yıl önceki bakımsızlık nedeniyle yarısının dibe çökmesi sonucu, yerine konan yüzer dubalar da bu şiddete dayanamadı.

İskelenin çürümüş ayakları ve tahtaları, fırtınanın etkisiyle daha da yıprandı.

Fırtına sırasında iskele üzerindeki çürük tahtalar yerinden uçtu ve gemi halatlarının bağlı olduğu iki duba söküldü. İlgililerin ihmali, fırtınanın aralıksız sürmesiyle birlikte, milyonlarca liralık yat teknelerini tehlikeye atarak yat sahiplerini endişelendirdi.

Gazimağusa Limanı'nda Fırtına Sonrası Zarar ve İhmal

Yat Sahibi Bircan Akgürel’in Endişeleri

Yat Sahibi Bircan Akgürel’in Endişeleri

Yaz aylarında turistlere ülkemizin güzel sahillerini gezdiren yat sahibi Bircan Akgürel, fırtına nedeniyle tek gelir kaynağı olan yatına zarar gelmemesi için geceyi limanda geçirdiğini belirtti.

Akgürel, bakıma muhtaç olan limanın fırtınada tamamen korunaksız kaldığını vurgulayarak, bir an önce modern bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Gazimağusa Limanı'nda Fırtına Sonrası Zarar ve İhmal

Akgürel, o gece yaşadıklarını şöyle anlattı: “Gece boyunca limanda bekledim. 7 yıl önce çöken iskele yerine konan dubalar fırtına nedeniyle yerinden koptu.

Yüzer dubalarla ulaşabildiğim teknemin bağlı olduğu eski iskelenin yerine ulaşmakta büyük güçlük çektim.

Fırtına oldukça şiddetliydi. Çürük dubalar bu fırtınaya dayanamadı.

Teknemin halatlarının bağlı olduğu iki çürük duba yerinden koptu.

Fırtınada, iskeleyle bağlantısı kalmayan teknemi, çok güvenli olmayan bir yöntemle başka teknelerin halatlarına bağlamak zorunda kaldım. İlgililerden acil yardım bekliyoruz.

BU HABER SENİN İÇİN  Denktaş in London Sergisi Londra'da Açıldı

Sorunlarımıza bir çözüm istiyoruz.”

Limandaki Diğer Sorunlar

Limandaki Diğer Sorunlar

Akgürel, Gazimağusa Limanı’nda sadece çürümüş iskele değil, birçok sorunun da mevcut olduğunu dile getirdi.

Su olmayan limanda, elektriğin de aşırı pahalı olduğunu kaydetti. “Bütçeye koyup yapacağız” diye söz veren ilgililere seslenen Akgürel, ilgisizliğin turistleri de mağdur ettiğini belirtti.

Akgürel, “İskele, 22 Nisan 2017 yılında bakımsızlığa dayanamayarak çöktü.

Tam 7 yıldır iskele inşası için hiçbir adım atılmadı.

Yarısı çöken iskele yerine yüzer duba konuldu ve bırakıldı.

Utanıyorum.

KKTC’de yaşamaktan, zorluklarla mücadele edip ayakta durmaya çalışmaktan bıktım. İskeleye bağlı 60 tekne var ve tekne sahipleri olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. İlgisizlik, çürük 3 ayakla zar zor ayakta duran iskelenin kalan kısmının da yıkılmasına neden olacak.

Bu durum, büyük bir felaketin habercisi olabilir.

Tedbir alınmalı, facia yaşanmamalıdır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ