Gazimağusa’nın Kurtuluşunun 50. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Gazimağusa’nın Kurtuluşunun 50. Yıldönümü, coşku dolu etkinliklerle kutlandı. Geçmişin hatırlanması ve geleceğe umutla bakılması amacıyla düzenlenen etkinlikler, halkın katılımıyla büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Gazimağusa’nın Kurtuluşunun 50. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı
reklam alani

Gazimağusa’nın Kurtuluşu 50.

Yıldönümünde Coşkuyla Kutlandı

Gazimağusa'nın Kurtuluşunun 50. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Yıldönümünde Coşkuyla Kutlandı" />

Gazimağusa’nın kurtuluşunun 50. yıldönümü, iki ayrı törenle büyük bir coşku içerisinde kutlandı. İlk tören, şehrin simgelerinden Zafer Anıtı’nda gerçekleştirildi.

Tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Bu esnada bayraklar göndere çekilerek, ulusal duygular pekiştirildi.

İkinci tören ise İsmet İnönü Bulvarı’nda yapıldı.

Bu anlamlı etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, üst düzey askeri ve sivil erkan ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Bulvardaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.

Ardından, halkın ve tören birliklerinin bayram coşkusu paylaşıldı.

Törende, Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencisi Zergün Meşe, “Mağusa” isimli şiirini okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Şiirin ardından, konuşmalara geçildi.

Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Hacı Ömer Şaban, yaptığı konuşmada, “Ne mutlu ki bizlere 15 Ağustos 1974 tarihinde doğan güneşin 50. yılını kutluyoruz” diyerek, canlarını hiçe sayarak vatanı savunan tüm şehitleri rahmetle andı.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da, 50 yıl önce Mağusa halkının özgürlüğüne kavuşması için Mehmetçik ile Mücahidin birlikte verdiği mücadeleye vurgu yaparak, tarihin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 50 yıl önce Gazimağusa’ya Mehmetçik’in gelerek halkı özgürlüğüne kavuşturduğunu ifade etti.

Türk askerinin adadaki varlığının vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Tatar, “KKTC’yi yaşatmaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Tatar, konuşmasında, “Verilen mücadele sayesinde Gazimağusa özgürlüğüne kavuştu. 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı ile KKTC’nin şimdiki sınırları çizildi.

KKTC’yi yaşatmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Türk askerinin adadaki varlığı vazgeçilmezdir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’ne olan şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Tatar, Gaziler şehri olan Gazimağusa’nın aynı zamanda Melekler şehri olduğunu belirterek, tüm şehitleri ve Şampiyon Melekleri rahmetle andı.

Gazimağusa'nın Kurtuluşunun 50. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı" />

Tören, Gazimağusa Belediyesi halk dansları topluluğunun gösterisi ve mini konserin ardından gerçekleştirilen tören geçişiyle son buldu.

Bu anlamlı etkinlik, katılımcılara geçmişin önemini hatırlatırken, geleceğe umutla bakma fırsatı sundu.

BU HABER SENİN İÇİN  Hamitköy’de çıkan yangın hasara neden oldu
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ