Girne Belediye Başkanı’ndan Deniz Suyu Analizleri Açıklaması

Girne Belediye Başkanı, deniz suyu analizleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Deniz suyu kalitesini artırmak ve halk sağlığını korumak için yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiye ulaşın.

Girne Belediye Başkanı’ndan Deniz Suyu Analizleri Açıklaması
reklam alani

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, deniz suyu analiz sonuçlarına dikkat çekti.

Başkan Şenkul, denizlerimizin 2006 yılında Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen standartlara göre çoğunlukla mükemmel temizlikte olduğunu vurguladı.

Murat Şenkul’un açıklaması şu şekilde: “Vatandaşı dikkate alıp 2-3 cümlelik bir açıklama yapmak niye bu kadar zor anlamakta güçlük çekiyorum.

Teknecikteki kara duman, kötü yönetim, yetersiz bakım ve servis eksikliğinin bir sonucudur.

Kullanımın düştüğü ekim ayına kadar da müdahale etme şansımız yoktur demek bu kadar mı zor?”

Deniz suyu analizlerine bakıldığında, 2006 yılında AB’nin belirlediği tabloya göre, çoğunlukla mükemmel temizlikte olduğu görülmektedir.

Sağlık Bakanlığı’nın analiz sonuçlarına güvenip güvenmemek konusunda bir pozisyonda değilim, ancak o verilere göre denizlerimizin temiz olduğunu söyleyebilirim.

Belediye olarak planlarımızda alttaki tabloyu referans alıyoruz ve plajlarımızın bu verilere göre temiz olduğunu biliyoruz.

Pozisyonumuz gereği edindiğimiz bu konulardaki bilgileri sizlerle paylaşmak istedim çünkü merkezi idare ve devlet bürokrasisi topluma yeterli açıklama yapmamaktadır. Ülke genelinde bilgi karmaşası yaşanmakta.

Bu şekilde davranarak hep birlikte bindiğimiz dalı kesiyoruz…”

BU HABER SENİN İÇİN  Yasin Ekrem Serim: KKTC Büyükelçisi ve Diplomasi Kariyeri
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ