Girne Belediyesi’nden Proje Gelişmeleri ve Merkez İdare Alacakları

Girne Belediyesi’nden projeler hakkında en güncel gelişmeleri ve merkez idare alacaklarını keşfedin. Şehrin kalkınmasına katkı sağlayan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi sahibi olun.

Girne Belediyesi’nden Proje Gelişmeleri ve Merkez İdare Alacakları
reklam alani

Girne Belediyesi’nde Güncel Gelişmeler

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, merkezi idareden alacaklı oldukları tutarın her geçen gün arttığını vurguladı.

Başkan Şenkul, “Merkezi idarenin de çeşitli zorluklarla karşı karşıya olduğunu biliyoruz ve bu durumu zorlamak istemiyoruz.

Fakat, alacaklarımızın aylık faiz kaybı Girne Belediyesi için yaklaşık 4 milyon TL civarındadır,” dedi.

Başkan Şenkul, sosyal medya üzerinden kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yaptı. “Uzun zamandır planladığımız ve üzerinde çalıştığımız projeler artık hayata geçmeye başlıyor.

Birinci katlı otopark ihalesini başarıyla tamamlayarak sözleşmemizi imzaladık. İkinci katlı otoparkın çizimleri tamamlandı ve gerekli izinlerin alınmasının ardından onun ihalesine de çıkacağız. Üçüncü ve dördüncü katlı otoparklar için merkezi idareye yaptığımız arsa taleplerinin sonuçlanmasını bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Murat Şenkul, sözlerine şöyle devam etti: “Bunlara ek olarak, içerisinde doğa yürüyüş alanı, çocuk parkı, organizasyon alanı, lunapark ve belediyeye ait konaklama tesislerinin yer alacağı büyük bir projeyi hayata geçirmek amacıyla arazi satın alma çalışmalarına başladık.

Esnaf sitesi ve spor tesislerini kapsayan başka bir yatırım için de muhataplarımızla prensip anlaşmasına vardık ve gelecek hafta taslak çizimlerine başlayacağız.

Uzun süredir dolgu çalışmaları süren yeni mezarlık ve piknik alanının yol ve peyzaj çalışmalarına Eylül ayında başlayacağız.

Ayrıca, UNDP ile ihalesini sonuçlandırdığımız kanalizasyon pompa istasyonlarının yenilenmesi için kazanan şirketin yetkilileriyle teknik ekiplerimiz bugün sahada gerekli görüşmeleri yaparak beni ziyaret ettiler.

Hedefimiz, 6 ay içinde tüm pompa istasyonlarımızın yenilenmesini tamamlamaktır.”

Başkan Şenkul, “Dün gerçekleştirdiğimiz araç ihalesi sayesinde, belediyemizin araç parkına yaklaşık 20 milyon TL değerinde yeni iş araçları almayı planlıyoruz,” diyerek devam etti.

Alınacak araçların ağırlıklı olarak temizlik hizmetleri için olacağını belirten Şenkul, “Amacımız, temizlik alanında da istediğimiz hizmeti eksiksiz bir şekilde sunabilmektir.

BU HABER SENİN İÇİN  KKTC Trafik Kazaları ve Denetim Raporu (5-11 Ağustos)

Mevcut araçlarımızın çoğu oldukça eski olduğu için ciddi sorunlar yaşamaktayız,” şeklinde konuştu.

Merkezi İdare ile Olan Alacaklar

Girne Belediye Başkanı Şenkul, “Ağırlıklı olarak trafik çeklerinden kaynaklanan, merkezi idareden alacaklı olduğumuz rakam günden güne artmaktadır.

Merkezi idarenin de sorunlarını biliyoruz ve onları zorlamak istemiyoruz.

Ancak, alacak bakiyemizin aylık faiz kaybı Girne Belediyesi için 4 milyon TL civarındadır.

Alacaklarımızın azaltılması için merkezi idareden anlayış bekliyoruz çünkü bu kaynakları kullanarak kentimiz için gerçekleştirmek istediğimiz çok fazla projeye sahibiz,” dedi.

Arazi Satın Alma Planları

Göreve geldikleri günden beri belediyenin elindeki kamusal alanları artıracaklarını belirten Murat Şenkul, “Bu noktada merkezi idarede kim olduğuna bakmaksızın birçok arazi için taleplerimizi ilettik fakat henüz bir sonuç alamadık.

Biz oturup bekleyecek bir anlayışa sahip değiliz.

Bu nedenle, önümüzdeki aydan itibaren belediye olarak, gerekli koşullar oluştuğunda kentimizin gelecekteki ihtiyaçları için arazi satın alma yoluna gideceğimizi de bilmenizi isterim,” şeklinde konuştu.

Başkan Şenkul, “Bahsettiğimiz projelerin toplam bedeli 500 milyon Türk lirasının üzerindedir.

Bu miktarın yaklaşık yüzde 10’u bağış niteliğinde projeler, yüzde 40’ı kamu-özel ortaklıkları ve yüzde 50’si öz kaynaklardan karşılanacaktır.

Bu rakamlar, özellikle öz kaynaklar tarafında, ülkemizi yönetmek için hala umudun var olduğunu gösteriyor,” dedi.

“Hiç kimseye belediyenin 1 kuruşunu yedirmeyerek, oy kaybetme kaygısına kapılmadan, belediyemizin sizlerin hakkı olan her kuruşu için mücadele ettik.

Sonuç itibarıyla, ayakları yere sağlam basan ve mali yapısı güçlü bir belediye oluşturduk. Üstelik tüm bunları, nüfus nedeniyle hakkımızın çok yenildiği ve yenilmeye devam ettiği bir dönemde gerçekleştirdik.

Belki biraz uzun oldu ama uzun zamandır güncel durumu sizlerle paylaşmamıştık.

Her zaman söylediğimiz gibi; az laf, çok iş… Biz birlikte Girne’yiz.”

BU HABER SENİN İÇİN  Doğancı'da festival 8 Ağustos Perşembe gecesi başlıyor

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ