Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde Sürdürülebilir Çevre Bilinci ve Bokashi Yöntemi
Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde sürdürülebilir çevre bilinci ve Bokashi yöntemi ile atık yönetimi konusunda eğitimler verilmektedir. Doğaya duyarlı bir gelecek için öğrencilerimizle birlikte yeşil çözümler üretiyoruz.
Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde Sürdürülebilir Çevre Bilinci Çalışması
Hala Sultan İlahiyat Koleji, öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte atık gıdaların çöpe atılmaması için önemli bir sürdürülebilir çevre bilinci çalışması gerçekleştirdi.
Kolejden yapılan açıklamada, okulda artık atıkların doğrudan çöpe atılmadığı ve öğrencilerin bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla Bokashi yöntemi ile organik atıklardan elde edilen kompostun, okulun yeşillendirilmesi için kullanılacağı ifade edildi.
Açıklamada, Bokashi kovasını okula getiren öğretmen Halil Selçuk‘a teşekkür edilerek, Bokashi yöntemi hakkında detaylı bilgi verildi.
Bokashi, Japonca’da “fermente olmuş organik madde” anlamına gelir ve bu yöntem, soğuk kompost yapımına dair etkili bir yaklaşım sunar.
Bokashi kompost kovasına atılan organik mutfak atıkları, üzerlerine eklenen yararlı mikroorganizmalar sayesinde fermantasyona uğrayarak, doğaya katkıda bulunan bir kompost haline dönüşür.
Fermantasyon süreci esnasında, organik maddelerin hücre zarları parçalandığı için, toprakla buluştuğunda oldukça hızlı bir dönüşüm süreci yaşanır ve bu sayede kaliteli bir kompost elde edilir.
Bu uygulama, hem çevre bilincinin artırılmasına yardımcı olmakta hem de öğrencilerin doğaya karşı sorumluluk hissetmelerini sağlamaktadır.
- Bokashi yöntemi, organik atıkların değerlendirilmesi açısından etkili bir metot sunar.
- Öğrenciler, çevre dostu uygulamalarla tanışarak bilinçlenmektedir.
- Okul bahçesinde elde edilen kompost, yeşil alanların zenginleşmesine katkı sağlar.